Facebook ikon Instagram ikon
10. desember, 2012 - Produktomtale og tester

Et minne for livet, forevig drømmefisken din

Hei Du har tideligere sett hvordan du enkelt kan konservere og tørke et fiskehode. Skulle du imidlertid ha et skikkelig minne av din livs fisk vil jeg anbefale å ta kontakt med Schanke Trofedesign i Rindal.  

denne laksen på over 20kg henger på jakt og friluft i Arendal
Da snakker vi skikkelig proff utføring av drømmefisken din. En slik utførelse at du må kikke flere ganger for å se at det ikke er en levende fisk. Et minne du absolutt kan ta og henge på godplassen hvis fruen i huset godtar det da?  
en duble fra Scankes Trofe Design
Ole Geir Schankes Trofedesign er flere ganger verdensmester og har spesialisert seg på avstøpning av fisk og utstopping av dyr. I tillegg til å avstøype din fisk kan han også med et godt foto og riktige lengde og omkrets mål også ”gjenskape” fisker du har satt ut. Dette blir mer og mer aktuelt i vår moderne ”Catch og Release” tid sier Ole Geir.  
en flekksteinbit er blitt avstøpt
 
mange timer senere
 
øynene males naturtro
 
fleksteinbiten ferdig montert, flott ikke vel?
Vil du ha en ekte avstøpning bør du ta vare på fisken på en god måte slik at den ikke får skader. Avliv fisken på en skånsom måte (med noen dunk i hode med en gjenstand som ikke lager merker). Pass på at du ikke ødelegger finner og skjell. Legg fisken i fryseren på en bordbit med den peneste siden opp, og bevar den der til den er helt gjennomfrosset. Ta så og pakk fisken i plast og teip godt igjen. Ta kontakt for å få sendt fisken på riktig måte.  
en drømmelaks blir kopiert
 
en stødig hånd og talent for detaljer og farge må til
 
det meste er unnagjort
 
en laks ferdig montert
Som du ser av bildene er prosessen og ikke minst mønster og fargelegging et skikkelig håndarbeide som tar lang tid. Derfor kan det være vanskelig å gi eksakt pris sier Ole Geir. Som eksempel kan han neve at en blank laks rundt 15kg ligger rundt 20 000 kroner. En ørret på rundt 5kg ca 14 000kroner og en Abbor på 1 kg rundt 8 000 kroner inkludert mva. En ensidig avstøypning montert på steinbakgrunn er ca 20% lavere en overnevnte eksempler.  
en håbrand er blitt foreviget
 
slik så orginalen ut, en håbrand på 315kg tatt på Jotun B plattformen i 2001
  Da er det altså bare å fange fisken først!  Ps! Rekordueren fra Heidrun skal stoppes ut hos Trofedesign, tipper det blir litt av et mesterverk!  
en ekstremt vakker ørret
   Ønsker du å få avstøpning, ta kontakt med Ole Geir Schanke på Schanke Trofedesign  www.Schankestrofedesign.no  Asgeir