Facebook ikon Instagram ikon
22. juli, 2018 - Aktiviteter / Happenings

Et undervanns «under».

Hvis du er sportsfisker, eller bare liker alt liv under vann skal du sette snuten mot Lindesnes neste år. Her holder nemlig Lindesnes-Havhotell på med å lage Europas første og Verdens største undersjøiske restaurant. Nå er faktisk selve konstruksjonen ferdig og fredag skal hele «prosjektet» senket ned på havets bunn like utenfor hotellet.  

slik ser konstruksjonen ut før den skal senkes i havet
slik ser konstruksjonen ut før den skal senkes i havet
  IMG_8449   Jeg fikk pratet med Gaute Ubostad som står i spissen for hele satsingen og han forteller om en enorm interesse. Allerede nå har vi mottatt nesten 5 000 bordbestillinger fra folk som vil spise under vann, sier han. Vi regner med at den åpner i mars/april men at det faktisk finnes noen ledige bord allerede i juli, så det er bare å ta kontakt med Lindesnes Havhotell eller direkte på nett. Linkene finner du nederst i innlegget her.   baab9e3c89df1c0a136450ea21bf9178   09669bfd-19ee-404a-8a2d-e422f511403f   Videre forteller han om prosjektet som har tatt flere år å få satt ut i live. Konstruksjonen og vært dyrt, bare glasset (som er 36cm tykt) koster flere millioner, og det hele må jo tilrettelegges i skjærgården slik at vi ikke ødelegger det naturlige livet over og under vann.   DCIM102_VIRBVIRB0020-  
maten er fantastisk, her snøkrabbe fra Lindesnes Havhotell
maten er fantastisk, her snøkrabbe fra Lindesnes Havhotell
  For oss som er gira på fiske, er det ekstra gøy å høre om at de har tilrettelagt slik at de skal kunne lokke fisk nærme restaurantens vindu både med lys og lyd. Noen torsker er faktisk trent opp til å komme når det lokkes med dype toner som de kjenner igjen. Lyset som settes på i mørket lokker mindre arter som krill og reker som igjen lokker større fisk til stedet. Dette blir spennende å se i praksis.  
Ellers er det mengder av ting å oppleve i Norges sørligste kommuner for hele familien
Ellers er det mengder av ting å oppleve i Norges sørligste kommuner for hele familien
  Da er det altså bare å booke et opplegg helt syd i Norge! Fiske i området rundt Lindesnes og Lista er fantastisk. Generelt er kystfiske meget bra, og sjøørret og laks er også svært fremragende når det er sesong. Du kan bo på Lindesnes Havhotell som både har vanlige hotellrom, men også leiligheter med selvhusholdning, her kan du også leie båt for sjø og havfiske. Så må du selvfølgelig booke et bord og spise på «under». Det skal i alle fall jeg!   Klikker du her kan du booke overnatting og lese om havhotellet.   Klikker du her kan du booke bord og lese mer om den unike undervanns resturanten.   Asgeir (foto: Lindesnes Havhotell og Asgeir)