Facebook ikon Instagram ikon
6. februar, 2018 - Barn og fiske

Fish and Chips, barnevennlig fisk

Hei, i dag blir det et ekstra godt mat tips for deg som har barn, eller bare liker god fisk da. Det å lage fisk og chips er ikke så vanskelig, og det er garantert noe som faller i smak hos alle. Her brukes det vanligvis hvitfisk som torsk, lange og hyse men jeg valgte å bruke en brosme jeg fikk denne uken. Brosmen er fantastisk og antagelig den aller beste fisken til denne retten. Den er mild og fin i smaken og helt hvit i kjøttet, i tillegg er den en god del fastere i kjøttet enn de andre aktuelle artene. Dermed får de frityrstekte bitene en ekstra fast og fin konsistens.  

Selv barn som ikke liker fisk vil garantert spise dette
Selv barn som ikke liker fisk vil garantert spise dette
  Her ser du fremgangsmåten: Fileter fisken i skinn og ben frie stykker. Skjær dem så opp i passe store biter, omtrent på størrelse med fyrstikkesker. Har du de for store vil de raskt kunne bli svidd på utsiden og ikke helt gjennomstekt inne i midten.   IMG_4905   Lag en røre av et par desiliter vann som jevnes til en tykk røre (omtrent som vaffelrøre) med hvetemel. Bruk en teskje eller så med natron eller bakepulver, og litt salt og pepper. La så røren stå noen minutter mens du gjør klar frityren. Her må du selvfølgelig øke mengden røre i forhold til mengde fisk.   IMG_4908   Varm frityroljen (bruk en nøytral olje som raps, solsikke eller lignende) opp til 160 grader i en jerngryte eller frityrkoker. Jeg anbefaler å bruke maisolje, den lukter og damper mindre en andre oljer. Du kan teste med en tresleiv eller lignende om oljen er varm nok. Freser det rundt den når du stikker den oppi er den klar til bruk. Dypp så fiskebitene i røren og legg dem oppi oljen. Ikke legg for mange om gangen, da kan temperaturen i oljen senkes. Vanligvis vil 5-6 biter være passelig. La dem putre og frese til de er gyllenbrune, det vil vanligvis ta 2-4 minutter. Ta en test på den første og se om den er gjennomstekt.   IMG_4912   Når de er ferdig stekt må de legges bitene i mye kjøkkenpapir (over og under) slik at oljen renner av og tørker opp. Server så kjapt som mulig og mens de er varme. Server med chips, sitronskiver og remulade eller ketchup. (ps vil du frityrsteke chipsen selv så gjør det før du steker fisken!). Barna vil elske det!   IMG_4916   Asgeir