Facebook ikon Instagram ikon
12. juli, 2014 - Barn og fiske

Fiske etter abbor, sørv og suter…

Hei! Nå har vi hatt en fantastisk tur i Longumvannet ved Arendal, et stort næringsrikt vann fullt av fisk. Longum er en virkelig fin plass å introdusere barna for flere fiskearter som sørv, suter og gjedde. Ellers finnes det plenty av større abbor og ål også. Klikk på bildene hvis du vil ha dem større!

Olli og Aino klare med fiskestengene
I dette vannet har jeg selv flere tusen timer med fiske fra min egen ungdom, og jeg har ikke tallet på antall på hvor mange flotte fiskeopplevelse jeg har fra dette området. Jeg hadde derfor lyst til at mine barn skulle få en smakebit på hva som finnes her.
en stålorm er alltid spennende
Longumvannet kan være litt kronglete å komme til fordi det er så begrodd av siv og trær langs bredden, men det finnes noen fine plasser innimellom hvis du bare leter litt. På veien til en av mine yndlingsplasser traff vi på en stålorm som vi hilste på, til barnas begeistring. Så måtte vi gå litt igjennom en ”jungel av bregner”, men så var vi fremme ved en liten fjellknaus hvor jeg har vært mange ganger før.
mark og mais er superagn, sammen eller hver for seg
  Vi hadde med tradisjonelle 3 meter toppknytt stenger, med dupp. Og en liten haspel stang med bare søkker og krok. Som agn bruker vi meitemark og mais. Sørv og suter elsker mais, og de er lett å få tak i. Et godt tips er å kaste ut noen never med mais og mark med en gang du kommer, da lokker du fisken inn nærme land.
en pen abbor
Olli fikk først en fin abbor, og en liten sørv. Aino fikk smaken på maisen og var mest opptatt med å spise opp agnet vårt. Heldigvis hadde vi med oss 3 bokser.
og så en liten sørv...
 
oppbevares levende i plastbaljen
Etter hvert kom det flere sørv, men plutselig stod den ene meite stangen i stor bue, noe tungt var på vei! Olli skrek og skjønte ingenting, og han var nesten på vei uti når den sterke fisken drog hardt i den andre enden. Jeg skjønte straks hvem som var på vei, og med litt hjelp viste den siden inne ved land. En stor suter hadde tatt maisen, og  var temmet.
og så! noe tungt er på vei....
Nå var plutselig den store baljen litt liten, og Aino var litt skeptisk til denne store brune fisken med røde øyner. Imidlertid ble alle fiskene satt ut som vanlig, og resten av maisen ble kastet ut slik at de skulle ha kveldsmat….
vakker, og litt skummel suter (2kg)
 
alle skulle hjem!
Asgeir