Facebook ikon Instagram ikon
18. april, 2013 - Aktiviteter / Happenings

Fiske i Oslofjorden ved Drøbak

Hei, Mange tenker nok at det å fiske i Oslofjorden ikke er noe særlig opptur for aktive fiskere, men for vi som vet bedre er faktisk denne fjorden full av fisk, og særdeles morsom for dem som liker å fiske etter mange forskjellige fiskearter.

mange som ville lære om fiske og produkter på Oscarsborg festning
  For noen dager siden holdt vi i Pure Fishing et forhandlerkurs ute på Oscarsborg festning der vi hadde mye fokus på ”learning by doing”. Det vil si at vi skulle fiske mye, og teste mest mulig forskjellig sjøfiske og teknikker fra land og båt.
dorging, tradisjonelt båtfiske og fiske fra land, vi gjorde det meste
   
fiskene kom tett i perioder
Det var fortsatt iskaldt både i luft og vann men vi satset på at variert fiske skulle gi oss noe fisk, enten på grunt eller dypt vann. Vi hadde derfor hyret inn noen små dorgebåter og en større skøyte for tradisjonelt båtfiske. I Oslofjorden rundt Drøbak er fjorden svært variert og fiske foregår helt grunt langs land og helt ned på 110 meters dyp på ”Mølla” som ligger noen hundre meter nedenfor selve festningen. Fjorden har en sterk tidevannsstrøm og mye næring fraktes inn og ut, dette gir et yrende liv nede i sjøen.
noen lyr var allerede på plass
   
et velfortjent kyss?
I fjor på tilsvarende kurs til omtrent samme tid, var det de små båtene som dorget som hadde klart best uttelling. Da fanget vi mye pen torsk, sei og lyr på 1-4 meters dyp. I år ble det kun tatt noen få (men fine) fisker fra småbåtene. Dette skyldes helt sikkert den iskalde våren som gjør at fiskene fortsatt står noe dypere en vanlig for årstiden.
sandflyndra var på 20-30 m dyp
   
man blir bare glad av å fiske!
Til gjengjeld var det tradisjonelle agnfiske fra båt tilsvarende godt! Vi tro en masse fisk fra 20 meters dyp og nedover. Til tider hadde jeg mer en nok med å holde oversikten over hva som kom inn over ripa. Spesielt formiddagsfiske gav mye arter og fisk i båten. Ettermiddagsøkten ble noe roligere, men da begynte de litt større seiene å vise seg på 52 meter pelagisk på Mølla.
noen pene seier i 3kg klassen begynte å bite på ettermiddagen
   
hvittingen er alltid på plass i Drøbak
På det tradisjonelle agnfiske fisket vi med makrell og Gulp Børstemark og Sandorm som agn, og uten tvil var det Gulp Sandorm som gav mest, og de mest spesielle artene. Spesielt fik vi testet de nye fargene som er kommet i årets sortiment, og jeg kan love deg at alle ble overbevist om at en fisketur uten Gulp fremover er uaktuelt!
Gulpen er suveren når du bare lærer å fiske den riktig
   
alle fikk bra med fisk
Vi fisket også fra land og det skulle faktisk vise seg at sjøørreten hadde begynt å spise børstemark. 5 flotte ørreter mellom 1-1,5 kg ble landet, alle på Gulp Børstemark og Bombarda dupp. Det kunne nesten se ut som det hadde kommet noe vann fra dypet og inn som gjorde at vanntemperaturen holdt mellom 5 og 6 grader. Så sjøørreten og børstemarken hadde tydeligvis ”tyvstartet” litt i området her. Lufttemperaturen var hele tiden mellom -5 og +2 grader så det var neppe sola som hadde varmet opp vannet langs Oscarsborg festning.
om kvelden var det endelig tid for sjøørretfiske
   
en vakker rødknurr ble fanget
Status ble i alle fall mye fisk og 12 forskjellige arter/typer. Vi fikk; torsk, sei, lyr, hvitting, kolje, sandflyndre, makrell, knurr, rødknurr, sypike, sild, og sjøørret. Noen av artene var det selvfølgelig mange av og noen ble det bare et eksemplar av. Oslofjorden overrasket altså igjen, positivt! Takk til alle deltagere, en fantastisk flott gjeng med fiskeutstyrs selgere……
fantastiske farger på rødknurren
 
turens kuleste fisk?
  Asgeir