Facebook ikon Instagram ikon
26. juni, 2012 - Barn og fiske

Fiskekonkurranse i Porsgrunnselva

Her om dagen var jeg med Intersport Porsgrunn på en litt artig fiskekonkurranse i forbindelse med nattåpent i butikken. Intersporten med Eivind og Jan Rune i spissen inviterte alle som hadde lyst på en liten uhøytidelig fiskekonkurranse fra brygga utenfor kjøpesenteret Downtown.

mange møtte opp...
Jeg er ganske sikker på at de var like spente som meg, om hvor mange som kom til å møte opp, og ikke minst om det i hele tatt var mulig å fange fisk med stang fra brygga her midt i byen.
iveren var stor...
Porsgrunnselva i dette området er nærmest brakkvann og er derfor ikke av det beste område å fiske, men det lå jo veldig praktisk til i forhold til Intersport butikken som stilte med utstyr til de som trengte det. Jernia stilte med grill og to ”grilldamer” så pølsene fikk ”ben å gå på”.  Rødekors stilte med to dykkere og alt var klart i det nydelige solskinnet. Når klokken ble 17.00 var det nesten 50 fiskere i alle aldere som stod klar med fingeren på bøylen, klar til å kaste. Startskuddet gikk, og alle svingte stengene og var i gang med to timers fiske.
først men ikke størst, sjøørreten ble satt tilbake
Det ble fisket mest med sluk, og det tok ikke lange tiden før en undermåls sjøørret fant veien på land, og så på vei ut i elva igjen. En større sjøørret ble mistet, og en skikkelig stor fulgte flere ganger på vei inn etter slukene. Mange fikk se den store ørreten og iveren var stor.
mini sei.............
 
torsken beit livlig....
Så ble det tatt noen små torsker og seier, fordelt på sluk og reke agn. Helt mot slutten ble vinnerfisken hovet på land, en torsk på rundt 2kg. Vinneren var storfornøyd!
vinner fisk og fisker!
Det var spesielt morsomt å se alle de yngre barna som tok turen, og selv om fiske ikke var helt topp er jeg helt sikker på at dette gav mersmak. Alle fikk gode tips av Jan Rune, Eivind og undertegnede så da ble det jo godt utbytte av de to timene håper vi. Intersporten har et veldig bra utvalg av fiskeutstyr, og antagelig Norges hyggeligste betjening med skikkelig fagkunskap!
Jan Rune t.v. og Eivind t.h. og (Stian ikke til stede) hjelper dere i butikken
Ha en riktig fin fiskedag! Asgeir