Facebook ikon Instagram ikon
1. juni, 2012 - Båt og havfiske

Fiskekurs i dype fjorder..

Hei en liten vestlands rapport… Innerst i Nedstrandsfjorden mellom Haugesund og Sand ligger en fjord som gjør et kors. Her tar vi ut fra Vikedal og har som mål og prøve oss på de store som står i disse dype kløftene som svinger seg innover i landet.

perfekte forhold venter oss
Jeg arrangerte kurset sammen med min gode venn og ”konkurrent” fra Sølvkroken Eirik Reinsnos. Jeg rigget en del stenger og sneller, og han stilte med mye forbruksutstyr, vi var godt forberedt. De 10 deltagerne stilte med godt humør og solkrem på, for noen ettermiddagstimer på sjøen.
bare noen små de første timene
Jeg hadde høye foråpninger for at vi i alle fall skulle kunne bryte 10kg grensen på lange eller brosme, og jeg visste godt at to av Norges største håkjerringer på over 500kg var tatt rundt åpningen av den ene fjorden her, så mulighetene var der.
dårlig agn ødela fisket
  Jeg tok med en del gulp som agn, men den lokale båtføreren skulle stille med større agn. Agnet de hadde var ”saltet gammel sild” og jeg må si at det hadde jeg aldri prøvd før, unntatt i hummerteinene om høsten da. Da bruker vi slik gammel saltet fisk for å holde unna krabbe, fisk og annet som vil gå i hummerteinene. Jeg tenkte ikke over det der og da, men ser nå grunnen til at ingen fisk var borti våre snører de første timene, selv om 10 snører lå perfekt med slep på 100-300 meters dyp flere forskjellige plasser. Helt dødt!
en "indianer" tok veien opp fra dypet (lusuer)
Tenkte at dette bare kunne være en dårlig dag, og at fisken ikke var på bettet, men skjønte i etterkant at dette agnet virket mot vår vilje. Det hold rett og slett fisken borte! Når vi etter nesten noen fiskeløse timer gikk grunnere og agnet med gulp og pilk fikk vi fisk og reddet dagen med noen pene sei den siste timen. Blir nok siste gang jeg lar andre sørge for agn….!!
fisket tok seg kraftig opp på slutten
Uansett hadde vi en fantastisk flott tur, stille, sol, fjord og fjell. God mat og drikke alle var fornød selv om fisket kunne vært bedre.
Rolf fikk størst fisk (sei 3,5kg) sjøfiskehåndboka som 1.premie
  For dere som drar kjensel på Eirik Reinsnos, er han en også vokalist i bandet Thoresen Bageri & Café og har blant annet hitten, «Stavanger».
Eirik, alltid på godt humør..
Klikk på linken under, så får du høre den mest kjente sangen deres, en skikkelig slager i for alle dem som liker Stavanger, og det gjør vel de fleste…. http://www.youtube.com/watch?v=2Ax0ZwMgpUo Sportsfiskehilsen Asgeir