Facebook ikon Instagram ikon
2. mai, 2012 - Båt og havfiske

Fiskekurs i Oslofjorden..

  Vi hadde et fiskekurs ved Drøbak forrige helg, og det var helt tydelig at området var ”proppet” av fisk for øyeblikket. Spesielt torsk, sei, og lyr var det skikkelig bra med.  

en fin sei, med Oscarsborg i bakgrunnen...
En del av de mange artene som vi ofte finner på ”mølle” dypet (110m) var imidlertid ikke på plass, allikevel klarte vi å hale i land totalt 8 forskjellige arter.  
lyren var også tallrikt på plass..
Tradisjonelt havfiske på dypet var altså ikke på topp, men nå utover i mai blir det garantert bedre. Da det litt varmere vannet starter innsiger av mer fisk av forskjellige arter.  
enda en fisk på vei inn...
Best resultat gav tradisjonelt dorgefiske fra båt, på en liten runde på under to timer hadde vi alle ganger mellom 10-16 fisker i båten, for det meste torsk, lyr, en og annen sjøørret var også bortpå, men ingen sjøørret rugger dessverre.  
opp til 2-3 og ja 4 fisk samtidig, gøy
Da vi dorget med to stenger i hver båt var det stadig at begge stod i bue med fast fisk. Det hendte til og med at 4 stenger fra to båter var i spenn fra sprek fisk samtidig. Da er det jo skikkelig gøy for alle.  
Sebile koolie minnow fanger...
Siden vi ikke hadde særlig behov, eller noe mulighet til å tilbrede fisken ble samtlige fisk satt ut igjen, så det er bare å ta turen for dem som vil sikre fersk fisk til middag!  
flere farger fungerte bra...
Det som gav best resultat var helt klart å dorge med wobblere på 4-5 metersdyp.Vi fikk mest fisk på Sebile Koolie Minnow118 mmlong lip og broad lip (begge disse går ned 3-6m) og har en fantastisk gange i vannet. Dorgefart 2,5-3 knop.  
fisken "gulpet" opp brisling og sild, ikke rart sebile kopien fungerte...
Ta turen rundt Oscarsborg festning, PS: vi fikk også mye fisk fra land….  
enda en sprek sei, for fotografering.... den svømmer der enda..
Skitt fiske… Asgeir Alvestad