Facebook ikon Instagram ikon
18. august, 2012 - Natur og opplevelser

Fiskeplass for Tykkleppet Multe

Hei Har skrevet litt om den vanskelige og sky fiske etter Tykkleppet Multe i et tideligere innlegg på bloggen. Det kan du lese hvis du klikker her!

Tommy Egra med en Multe
Jeg tok en tur for å kikke på min favoritt plass, hvor jeg har sett dem mange ganger. Har selv kun fanget en eneste Multe her, men vet om et par fangster til. Det morsomme er at de ofte kommer helt inn under bryggen og du kan studere dem på nært hold.
typisk Multe plass, mye vegitasjon og ved kaier og brygger
Hvis ikke de er under bryggene om kvelden/ natten kan du ofte se plogene etter dem nær overflaten og på grunnere vann. Veldig gøy når du ser plogene etter slike fisker. Har tideligere år sett fisk over 5kg her, så det finnes noen skikkelig store individer innimellom, det er bare å få dem på kroken… I år har det for andre år på rad hvert en kald sommer og denne varmtvannsarten (sammen med havabbor) har nesten vært fraværende. En og annen havabbor er fanget, men kun en håndfull. Multe har jeg ikke hørt blitt fanget på Sørlandet i år, så forhåpningene var ikke store når jeg tittet ut over den gromplassen for arten på Tromøya.
den blå ringen viser bølgene etter Multene
Etter et kvarters speiding fikk jeg øye på en liten stim som gikk inne på grunnen, store fisk og store bølger. Ikke like mange fisk som det vanligvis er på denne tiden når sommeren er normal, men allikevel en mulighet for den iherdige spesimen fiskeren.
de er her, klikk på bildene, og se bølgene etter plogende fisk i den blå ringen..
Lykke til etter ”tusen kast” fisken! Asgeir