Facebook ikon Instagram ikon
2. august, 2013 - Artsfiske

Flere arter fra Lillesand

Hei Tenkte bare å putte på tre nye arter på den nye artslisten min, også denne gangen fanget innenfor Lillesand kommune. Jeg har nemlig et lite mål om å se hvor mange av artene jeg kan fange innenfor hjemkommunen. Jeg tror de fleste kan få seg en ”aha” opplevelse når de får se den artsrikdommen som finnes på hjemstedet sitt. Det er ikke alltid nødvendig og reise land og strand rundt for og fiske mange av de artene vi har, de finnes nemlig ofte rett utenfor stuedøren din. Her kommer en liten ørret fra Grimevannet, en helt gjennomsnittlig størrelse på den. Grimevannet har ørret, røye, abbor og lagesild og et flott område for hele familien og ta en fisketur til.

en liten ørret fra Grimevannet
  Sypiken finnes det mye av på sjøen. Fisk med små kroker og agn like over bunnen på 20-60 meters dyp så lurer du den nok.
sypiker finnes det mange av også utenfor Lillesand
  Blåstål og rødnebb er henholdsvis hann og hunn av samme art. Det vil si at den er rødnebb (hunn) når den er liten og skifter kjønn og blir blåstål (hann) når den blir større. Dette er en av de flotteste fiskene vi har langs Norskekysten. Du fisker dem helst fra land eller båt fra bratte svaberg og brygger hvor det er 5-20 meters dyp. Agn med små kroker med kokt reker eller strandsnegl.
rødnebb til høyre, blåstål til venstre... formen forandrer seg lite, fargene mye
   
de karakteristiske sorte flekkene ved slutten av ryggfinnen forsvinner også i kjønnsskifte
Asgeir