Facebook ikon Instagram ikon
2. april, 2012 - Barn og fiske

Første ferskvannstur med barna

Hei igjen!  

fra i fjor sommer
I går hadde vi vår første ferskvannstur for året, Aino Olivia (2) og Olli August (4) er mine to barn, og de elsker å fiske. Ja ja de er vel strengt tatt like glad i å grave makk og finne insekter i vannet, men det er fint…. så de ikke får overdose.   Har vært ganske opptatt av det selv, at de ikke skal fiske alt for mye så de blir leie. Så i går var vi bare ute med håven for å se om det var noe liv, og det var det.  
aktiviteten er på topp
Vi er heldige og har hele 4 små tjern innenfor100 meterfra huset vi bor i!!! (ikke tilfeldig det, at vi bor her altså) og det kryr av små abbor, noen få ørreter og et par karper foruten alt det andre som finnes i de små vannene, og så er de kjent for salamanderne da.   I fjor fisket vi masse, og landet hundrevis av små abborer eller tryter som vi kaller det her. Vi fisket bare med toppknytt stang, dupp og mark og var veldig fornøyd med det. Jeg hadde til og med med barnehagen til Olli og de fikk hele 55 stk på en times tid så det var stor suksess…. alle fikk fisk og mange sin første fisk i livet.   I år har jeg tenkt å oppgradere de litt på fiskeutstyrsfronten, jeg har skaffet et par sett fra Disney med Cars og Princess, men sparer dem til over Påske så det blir litt varmere i vannet og mer aktiv fisk.   
her var det liv ja
I går ble det en 5-6 døgnfluelarver, en øynestikkerlarve, to husbyggende vårfluer og en buksvømmer. Mer en nok moro for noen timer og litt å lære også.   Ta barna ut!