Facebook ikon Instagram ikon
20. oktober, 2014 - Fluefiske

Gammel fluerekord lever enda …

Hei, Rotet litt rundt i gamle papirbilder i dag, og fant noen foto fra den tiden jeg tok fluestengene med over alt. Det resulterte blant annet i 6 Norgesrekorder på Villmarkslivs flueliste. Et par av dem lever enda, blant annet har torsken fra juli i 1995 overlevd frem til i dag, den veide 15kg. Det betyr faktisk at jeg nå både har den største fisken på saltvannslisten for Norgesrekorder på flue, og den største fisken på den vanlige Norgesrekordlisten for saltvann (håkjerring), det er jo litt gøy (så lenge det varer).

håkjerrina er største fisk på den vanlige saltvannslisten
  Jeg ville nok tro at hvis noen målrettet hadde gått for det ville det være mulig å slå den største fisken på fluefiske saltvannslisten. Større torsk, sei og kveite burde alle være innenfor rekkevidde hvis du er på rett sted til rett tid. Mest sannsynlig er det nok å treffe på slike fisker fra Bodø og nordover. Du bør nok også belage deg på og bruke båt og kaste fra den, for å fiske effektivt nok.  Jeg har innimellom sett noen satsinger på de store saltvannsfiskene med fluestang, men det har altså ikke blitt meldt inn noen fangster større enn denne torsken min fra 1995. Nærmest foreløpig har Svenske Niclaus Bauer kommet med Norgesrekordseien fra Værøy i 2004, den veide 14,865kg den kan trygt sies å være en fantastisk fangst på fluestang.
både seien og torsken var Norgesrekord den gangen
  Jeg synes faktisk det er litt rart at ikke flere fluefiskere forsøkt å utvide horisonten sin, og ser litt forbi fettfinner og havabbor, når vi har slike eventyrlige muligheter i Norge. Det er klart at det krever litt å tenke nytt og hive seg på nye fiskemetoder, men jeg tror de fleste som forsøker det blir beriket som sportsfiskere hvis de prøver. En må nok også belage seg på å investere i noe nytt utstyr også.  Skal en presentere store fluer og tunge synkesnører for større saltvannsfisker, er nok det tropiske utstyret det som fungerer best. Du kommer nok ikke utenom en enhånds fluestang i #12-14 med ditto snelle og svært hurtigsynkende snører for å komme i kontakt med de største.
torsken (15kg) er enda Norgesrekord på fluelisten
  Norgesrekordene for flue saltvann finner du her: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/villmarksliv/article291113.ece   Asgeir