Facebook ikon Instagram ikon
11. juni, 2013 - Båt og havfiske

GPS styrt El motor

Hei du… Har fått litt mer erfaringer med elmotor bruk, og tenkte å dele noen erfaringer med deg. Jeg må virkelig si at dette er en genial løsning for deg som driver mye båt og havfiske. et lite, men "klokt" hode på denne el motoren For dere som ikke har fått med dere alt har jeg altså skaffet meg sportsfiske båt og utstyr. Denne kan du lese litt om her: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2013/06/09/sjomeite/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2013/04/29/ny-bat-og-litt-fiske/ Selve el motoren er baug montert har innebygget GPS, dvs at den for eksempel kan ligge og holde båten på eksakt samme posisjon. Selvfølgelig genialt når du er havfisker. Du slipper å holde båten opp mot strøm eller vind med den ordinære motoren. Du har altså begge hendene fri til å fiske.  

El motoren vippes opp og inn, når den ikke er i bruk
Du kan også kjøre rolig eller dorge med el motoren, eller legge en drift i en spesiell retning. Du kan også følge tideligere ”spor” du har kjørt. Det hele organiserer du med en hendig liten fjernkontroll.
Her er den nedsatt og i bruk, den har lang stamme for baug montering
  Hvis jeg for eksempel finner meg en egnet fiskeplass ute i havet, eller inne i fjorden, trykker jeg bare på ”anker tegnet” på fjernkontrollen så holder el motoren oss eksakt i den posisjonen selv i bra vind. Ønsker du å drifte litt, trykker jeg bare en gang til, så vips er vi i fri drift til jeg trykker igjen. El motoren går på 24 volts spesial batterier som du lader opp på et par timer med en god lader. Jeg regner med at de holder til 7-10 timers kjøring avhengig hvor hardt du bruker motoren. Det går selvfølgelig an å ha flere pakker med batterier, eller koble dem opp mot solselle panel hvis du ønsker lengre driftsperioder mellom hver lading. Jeg synes dette ikke er noe problem under normalt fiske.
Du kan kun konsentrere deg om å fiske, el motoren holder båten på plass
  Du må tenke på er hvor stor/kraftig el motor du må ha i forhold til hvor stor båt du har. Det er en begrensning på hvor stor båt den klarer å holde, og hvor langt ned til vannet det er fra hvor du monterer den på baugen. Jeg har en Capelli 19 båt og den nest kraftigste el motoren. Jeg merker også at den har en begrensing når det blir litt størrelse på bølgene. Begynner baugen å vippe opp og ned mye vil proppellen vippe opp av sjøen, og da fungerer dette dårlig.
en fantastisk god løsning for sportsfiskeren
  El motoren jeg har er, RT80ST IP 60« W/O FP 24V den kostet rundt 16 000,- pluss batteripakke (3-4 000,-) så en kan jo si at det er en stor investering. Jeg ville imidlertid brukt noen ekstra kroner på gps styrt frontmontert el motor, og gått ned (og spart noen kroner) på båtens hovedmotor hvis du er en aktiv sportsfisker. Les om el motorer og navigerings systemer på Sleipner.no http://sleipner.no/kategori/1698/minn-kota-elektriske-motorer/ Asgeir