Facebook ikon Instagram ikon
23. juni, 2012 - Ferskvannsfiske

Gullfiske i Kaptein Sabeltanns land

  Hvis du skal til Sørlandet i sommer har jeg et tips om en liten gullskatt for den fiskeinteresserte. Alle vet jo at det finnes mye gull i Abra Havn hos Kaptin Sabeltann i dyreparken utenfor Kristiansand, men ikke alle vet at det finnes litt gull i vannene rundt. Gullfisk! Spesielt vil jeg nevne de to vannene som ligger mellom dyreparken og Sørlandssenteret. Der kryr det av gullfisk opp i mot kiloen store. Det vannet som er lengst øst er nok det beste å fiske i. De ligger rett ved vegen og du kjører mellom dem.

gullfiskene er lette å få øye på...
Arten kalles her gullkaruss, antagelig en krysning mellom gullfisk og karuss som da har tilpasset seg disse sørlandske forhold. Den er uansett ikke særlig tilpasset i fargen, fiskene kan du se på 50-60 meters avstand, noe som er greit når du skal prøve å fiske på dem.
litt gull i hånden....
Det finnes store mengder her, mange små som går i stimer men også noen enkelt fisk som er skikkelig store. De aller største er sikkert over kiloen nå.
pene er de i alle fall..
Jeg bruker å fiske dem med mais eller mark under en dupp. Kast noen meter forrand der du venter fisken skal komme. Så er det bare å vente på at duppen beveger seg. Husk og bruk tynn line, maks 0,20 og små kroker (12-18). Gullfiskene er små i munnen og spiser smått agn. Lykke til med gulljakten! Ps! Der er noen flotte brunørreter der også, men det må du ikke si til noen! Asgeir