Facebook ikon Instagram ikon
13. juli, 2012 - Båt og havfiske

Håkjerring!!

ikke spisse store tenner, men den kan bite i fra seg!
Hei Jeg har et par spesielt spennende prosjekter for sommeren. Et av dem er å prøve meg på en stor håkjerring. Har foreløpig ikke tenkt å si så mye om prosjektet enda i forhold til tid og sted men har en plan… I den forbindelse tok jeg kontakt med en av de mest erfarende håkjerring fiskerne i Norge, nemlig svenske Frederic Kullin. Han holder til på Frøyas syd spiss og er kaptein på MS Gotland som tar med ut havfiskere der. Frederic har blant annet flere spesial turer etter håkjerring, og andre arter som er skjeldrene å fange. Du kan lese mer om dette på hans nettsider, Velkommen til Frederic Kullin og MS Gotland.
takklene er på plass
Jeg fikk bestilt noen skikkelige hai takler av ham, med wire selvfølgelig. Hele takkelet er rundt 15 meter langt (8m wire og 7m sene øverst) 2 stk 16/0 kroker over og under et glidende lodd skal gjøre susen når denne store (forhåpentligvis) haien snuser seg frem på mange hundre meters dyp.
skikkelig kvalitet trengs hvis disse store haiene skal opp
Jeg har fått en liten håkjerring i langesund for mange, mange år siden, så jeg håper på å få lurt en på over 100 i alle fall. Rekorden i Norge er på 880kg!!!! Så det er litt å strekke seg etter…..
denne var 4,5 meter lang!
Har uansett ikke tenkt å ta inn en slik fisk for veiing, så målbånd for duge hvis dette skulle klaffe, så får den svømme videre i dypet. Kommer tilbake med mer innfor om håkjerring tur…. Asgeir