Facebook ikon Instagram ikon
6. juni, 2012 - Ferskvannsfiske

Håndlaget sildesluk..

Heisan! Kom over denne ”hjemmelagede” sluken på Sport 1 Tuven på Notodden. Sluken kalles Lonar sluken etter han som lager den.

legg merke til den matte flotte overflaten..
Jeg kunne med en gang se at dette var en sluk som fisket, og Frank i butikken fortalte at de solgte godt og vell 1500 stk av den gjennom sommeren. Sluken er lokal og har vært produsert i mange år av Lonar og hannes far før det igjen.
poppulær i flere farger...
Sildesluken er spesielt populær på Hardangervidda etter ørret. Den er som dere skjønner veldig langtkastende på grunn av sin kompakte ”silde form” og sin vekt i bly. (kan tenke meg at den i kombinasjon med Nanofil vil slå alle rekorder når det gjelder lengde).   Det jeg synes var mest positiv med denne sluken var dens finish. Den matte nærmest messing/bly fargen må fiske bra. Spesielt i sterk sol og i lyse forhold vil jeg helst ikke ha sølvblanke overflater, heller ”dusere” blink som den helt klart gir. Alternativt kan en selvfølgelig fiske med kobber eller gull i under slike forhold.
Frank hjelper dere på Sport 1 ...
Lonar sluken finnes i tre farger; grønn, blå og sort, og to vekter 16 og 28gram. Uansett artig at det finnes noe unikt rundt forbi…   Vi prates, og skitt ørretfiske!