Facebook ikon Instagram ikon
12. august, 2012 - Båt og havfiske

Havabboren uteble

Harald Nyland og jeg tok oss en kveldstur ved Hove på Tromøy utenfor Arendal for å sjekke ut om Havabboren endelig var på plass. Etter et par innkommende bilder på mobilen av noen små eksemplarer i dagene i forveien, tenkte vi at nå må vi komme oss ut og prøve. Når så værmeldingen var bra og barometeret var på vei opp var vi klare.

båt er den beste måten å fiske av området på
For andre år på rad har det vært en kald sommer og temperaturen i sjøen har ikke nådd 20 grader. Vanligvis er det lengre perioder med 20 grader + i sjøen nede hos oss, og varmtvannsfiskene samles i brukbare mengder. De siste to årene har det altså bare vært sporadiske fangster av multe, havabbor, bonito, og spansk makrell for å nevne noen …
Tromøya har mange gode havabbor biotoper
Selv om temperaturen i sjøen var i laveste laget (ca 17 grader), var vi optimistiske. Harald er en av de mest erfarende Havabborfiskerene her nede og kjenner alle fiskeplassene godt. Så jeg var i godt og hyggelig selskap, til denne trivelige sportsfiskeren du til vanlig finner i butikken Jakt & Friluft.
wobblere og soft plastic er favorittene
Vi rigga med flue og haspelutstyr, og alle de forskjellige tingene skulle testes grundig. Er det fisk her skal det i alle fall ikke stå på det å ha de riktige lokkemidlene. Jigg, gulp, wobbler, flue i alle varianter var med i boksene.
og selvfølgelig fluestanga da...
Hove har et fantastisk grunt område med mye sand og derfor tobis på innsiden. På utsiden ut mot havet er det mer kupert, og flekkvis med sand hvor ofte havabboren jakter. Den spiser mye andre småfisk, men beiter også en del krabbe og småkreps ved bunnen. Vi begynte på innsiden, og ble nesten ”overfalt” av ivrige fjesinger som bet over alt. 2,3 og fire fjesinger fulgte etter. Flotte fisk, men ikke akkurat det vi var ute etter nei.
mange andre arter var på plass
Etter et par timers intenst fiske, vekselvis med flue og haspel ble det ikke noe resultat. På utsiden var det enda mer liv men stort sett torsk, makrell og noen hissige horngjeld. Havabboren uteble dessverre. Ganske sikker på at vi hadde vært i kontakt med den hvis den hadde vært til stedet, men dessverre ikke noe tegn til den i dag.
torsken biter som vanlig...
Vi får bare krysse fingrene for en fin og varm sensommer og høst så kanskje de dukker opp!
det var sånn en vi skulle ha... kanskje neste tur... Foto: Tommy Egra
Ønsker du å lese mer om Havabborfiske kan du bla deg bakover i bloggens arkiv. Asgeir