Havfiske kompendium del 3
Da er vi kommet til del 3 av hav og sjøfiske kompendiumet. Her ser vi på fargevalg, agn, krok og pilkvalg for å lykkes som hav og sjøfisker. AGN viktig sans avhengig av dyp og art ferskt agn er å anbefale fet fisk: makrell, sild, laksefisk bruk skinnsiden som attraktor kutt riktig form bevegelig hale tre riktig krokspiss fri reke kokt: ta av skall, bruk kun biter hvit attraktor farge krokspiss fri rå reke: ta av hode og hale tre i rygg gjennom skall krokspiss fri blåskjell: surr fast kjøttet løst godt kombinasjons agn med annet strandsnegl: knuses, trè kroken gjennom lokk og inn i kjøtt surr stopp i krok bøy om nødvendig gulp: sprer mest lukt kombinerer lukt, form, og farge er best med bevegelse krokspiss fri div agn: peeler crab, børstemark, sandmark, knivskjell, akkar, sei kan brukes som robust fyll
KROK viktigst med krokstørrelse i forhold til agn tynn streng = skarpere til mindre fisk tykk streng = sterkere men ikke så skarp beak krok: krever tilslag, setter seg ikke fast så lett sirkel krok: rolig løft setter kroken, dypt vann eller vanskelige fisk bruk krokstikk knute eller slange/lim for å styre kroken i riktig posisjon
PILK fisk så lett som mulig, det gir mer bevegelse og følelse rett pilk: abusilden, sølvsild, rørpilk: = for raskt fiske når fisken tar medium utslag: lucas, stingsild = for litt vanskeligere fiske store utslag: svenskepilk = når fiske er tregt
Siste og del 4 kommer snart.. Asgeir