Facebook ikon Instagram ikon
15. april, 2012 - Barn og fiske

Helgens sjøørret turer…

Hei, håper dere fikk svingt stangen i helgen? Vi fikk tatt oss et par korte sjøørret turer i helgen, Olli August (4) og jeg. Lørdagen var kjølig og bare en undermåls, pluss 4 torsk og et par lyr da på dorging. Søndagen var betraktelig bedre, fire ørreter fant veien til båten. Ingen spesielt store, mer typiske sørlandsørreter på under kiloen. Vi tok med oss en hjem for mat, resten svømmer fortsatt rundt og kommer forhåpentlig vis tilbake senere når de er blitt enda større. Vi prøver hele tiden å ikke ta hjem mer fisk en vi forventer å spise de nærmeste dagene, siden vi fisker så ofte. Det å fryse ned matfisk blir sjelden noe suksess hos oss, fersk fisk er alltid å foretrekke.  

liten fisker og liten fisk
Foruten de 4 sjøørretene, var vi bortpå mange små og en skikkelig rugg. Den store fikk jeg se fordi den rullet rundt et par ganger i det den tok sluken. Sikkert over2 kgi alle fall. Den glapp ganske kjapt, men jeg vet hvor den står. Tar sikte på å lure den med fluestanga i løpet av uken hvis jeg får tid. Søndagen var det sol og bris fra vest. Ikke den beste vinden, (foretrekker helst sør eller øst), solen gav allikevel fart i fisken og i tillegg til de blanke, var det mye torsk som tok.  
typiske ørretplasser nå, mørke kanter og flekker i bukter, samt undervannsskjær
Vi fisker fortsatt i bukter, og det var helt tydelig at ørreten fortsatt jakter på de mørke ”leopard” flekkene helt grunt hvor det er litt varmere. Vi så i alle fall 10 ørreter som tok eller bare fulgte etter sluken inne på disse grunne områdene, veldig spennende selv om de altså ikke var veldig store. Vi fisker over de mørke partiene og gjør spinnstopp over dem, eller finner områder med kupert bunn, og kaster over undervanns skjær slik at spinnstoppet blir gjort akkurat der. Begge disse områdene er typiske standplasser hvor sjøørreten står og venter på bytte sitt.  
liten fotograf på 4 år prøver seg, mens pappa kaster....
Bruk polaroid briller og ha solen i ryggen når du nærmer seg disse områdene så har du full kontroll. Dermed unngår du å skremme sjøørreten før du ser den. Går du fra land kan det være et godt tips og gå opp på en høyde for å få oversikten før du begynner å kaste. Uansett om du går fra land eller kaster fra drivende båt så kast ut, og forbi denne type standplasser. Hold fortsatt ganske rolig fart på lokkemiddelet, det er enda kaldt i sjøen, og husk spinnstopp!  
lørdag var "dårlig" og de små fikk svømme videre...
Vi høers….   Asgeir