Facebook ikon Instagram ikon
24. april, 2013 - Barn og fiske

Helgens sjøørrettur i bilder

Hei, og endelig vår!!!

vårens vakreste.....
  Som sikkert alle vet nå har den sene vinteren gjort sitt til at sjøørretsesongen kom sent i gang i år. Derfor regnet jeg egentlig at sist helg var startskuddet for den sølvfargede med prikker på. Ganske riktig ble det servert sølv på et fat opptil flere ganger denne helgen.
fjæra langs skjærgården er vel verdens flotteste lekeplass...
  Siden det er hektisk på jobben om dagene blir jeg nødt til å kombinere fiske og familie, men det går ganske bra når været har vært så fint som nå. Selv om det er kjølig på land (5-10 grader) og i sjøen (4-6 grader) så er det egentlig bare å tilpasse seg.
en flaskepost ble funnet, gøy...
  Klær etter forholdene, og fiske etter forholdene, de er de to viktigste grunnprinsippene når du er ute på denne årstiden. Hvis du i tillegg legger turen til et barnevennlig område med strender og småkupert områder kan jo barna leke med skjell og all verdens ting de finner i fjæra. Barna mine, og jeg er sikker på at de aller fleste barn, elsker å leke i fjæra. Det viktigste er å ha dem innenfor synsfeltet. Er du i tillegg på et av de langgrunne områdene trenger du ikke tre på dem digre redningsvester heller, men pass selvfølgelig godt på og ta mange pauser i fiskinga.
flyndrene var inne og nøt sola, eller ventet på børstemarken..
   
skrubbene gikk grundt, 3 av dem tok Gulp Børstemark
Jeg var alene med to barn denne helgen og fikk lagt opp til to frilufts/fisketurer i skjærgården fra land. Antagelig hadde jeg fått mye mer fisk hvis jeg hadde brukt båt, men med denne temperaturen hadde barna da blitt raskt kalde og leie. Langs fjæra finnes det tusenvis av ting og utforske, og så kan vi grille pølser på bål og spise på plassen. Barna ber faktisk om å komme ut til fjæra hver dag, og vil nesten ikke reise hjem igjen.
dette var den eneste "ekte" børstemarken jeg så i helgen
  I helgen ble det ”sjøsatt” en masse spennende båter av drivved, og så fant Olli en ”ekte” flaskepost! Selv om den ikke hadde reist langt var det veldig spennende for to på 5 og 3 år. Selve fiske bryr de seg ikke så mye om, men når det først skjer noe på pappas stang blir det jo ekstra stas og litt ekstra spenning. Olli sa faktisk når den største ørreten ble landet at; ”jeg kjente hjertet banka pappa!”  Fremover blir det jo enda morsommere for de minste når det blir mer liv med reker, krabber og småfisk helt inne ved land. Da må en selvfølgelig finne frem rekehovene og de små fiskestengene.
men så lenge sjøørreten beit var det jo ok
   
skikkelig sølv denne gangen
Helt ærlig er det nå viktigere for meg at barna trives ute, enn at jeg selv skal få fisk. Lykkes begge deler er det jo helt fantastisk, og jeg vet ikke mange bedre måter å tilbringe en dag på, særlig etter en lang og kald vinter. Av praktiske årsaker fisket jeg mest med haspelstangen denne helgen, og da for det meste med sluk, eller bombarda og Gulp. Jeg måtte imidlertid pakke frem fluestanga (etter Cuba turen) da jeg fant ut at sjøørreten var full av små krepsdyr, her må det imiteres tenkte jeg.
ørretene lå på mellom 0,7 og 1,3 kg denne helgen
   
denne var vel sån rundt snittet stor tenker jeg, men den fineste matfisken (den ble med hjem)
Selv om det nærmer seg fullmåne i april er det ikke all verdens mye børstemark å se. Jeg så faktisk bare en eneste en disse to dagene. Så børstemarksvermingen er ikke skikkelig i gang enda, men det er helt sikkert i gang snart, og i noen områder har det sikkert vært en runde allerede. Den ene sjøørreten jeg valget å ta livet av for mat var full av små krepsdyr og noen få reker. Derfor ble det snart lagt om på taktikken og mindre lokkemidler ble funnet frem for å lure sjøørreten.
dette fant jeg når jeg åpnet sjøørreten, stappet med små krepsdyr
   
har ikke fått tid til å studere små dyrene men i følge fb venner er det nok snakk om en type mysis (og noen småreker)
Vanligvis bruker jeg store lokkemidler (gjerne fiskeimitasjoner som sluk og wobblere) eller børsemark lignende ting i så kaldt vann. Antageligvis har sjøørreten i påvente av at børstemarken skulle dukke opp begynt å beite på mindre krepsdyr, mat må den jo ha. Uansett er det jo noen som ikke kan motstå en sluk eller wobbler heller så noen fisker får en gjerne uansett hvis en gjør ting riktig. Det handler mest om å fiske på rett sted, med rolig hastighet når vannet er såpass kaldt.
hyggelig å ha med GoProen
    får litt annen dimensjon på fiskebildene da Altså en flott helg, og fiske blir garantert bedre fremover! Ønsker du å gå i detalj og lære mer om sjøørret teknikker anbefaler jeg deg å bla litt tilbake i bloggen og lese sjøørretkompendiet mitt som ligger der, eller innlegge om april tips for sjøørreten…… http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2013/03/15/sjoorret-kompendium-del-1/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2013/04/06/april-tips-for-sjoorreten/  
fortsatt nydelig klart vann....
   
Kun en pen matfisk ble tatt med hjem..
Ha en fortsatt flott dag, og kom deg ut på sjøørret fiske nå!!! Asgeir