Facebook ikon Instagram ikon
6. september, 2016 - Ferskvannsfiske

Høst er gjedde tid….

Hei, Tenkte bare å minne deg på at høsten er tiden for og fange de aller største gjeddene. Nå har de nemlig hatt hele sommeren på og feite seg opp, og er dermed i topp kondisjon.     Høstgjedde fiske i september og oktober kan ofte være fantastisk bra. De største gjeddene benytter det litt kjøligere vannet til å gå inn på grunna og spise seg enda mer opp før vinteren setter i gang for alvor.     Dermed kan du altså lett komme i kontakt med de aller største eksemplarene som holder til i ditt favoritt vann, eller vassdrag.     Hvis du ikke har de aller største gjeddene i ditt område (over 5 kg +) kan du allikevel få et fantastisk morsomt gjeddefiske med lett UL utstyr, og små gummijigger som agn. Dette fiske kan jeg virkelig anbefale, en gjedde på 2-4kg vil være like morsom og få på lett utstyr som en større på kraftig utstyr.  

en liten shad jigg er dødsbra
 
Berkley FLEX jigg
Skal du imidlertid gå etter de store individene, kanskje til og med over 10kg kreves det litt grovere utstyr. En ambassadeur (multiplikatorsnelle) og en stang med kraftigere rygg kreves for å lande slike ferskvanns krokodiller på en sikker måte.
Sebile Magic Swimmer
   
Sebile Onduspoon
Husk å bruke stålfortom uansett, de mange og skarpe tennene klipper lett over vanlig monofilament.
Ab u Svart Sonker
  Her ser du en av Norges mest aktive gjeddefiskere, Morten Opsahl med en flott gjedde. Morten sin blogg kan jeg virkelig anbefale den finner du hvis du klikker på linken her: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/morten-opsahl/     http://www.youtube.com/watch?v=xkrkoJQbyoY   Skitt høstfiske etter de store gjeddene!   Asgeir