Facebook ikon Instagram ikon
26. mai, 2015 - Artsfiske

Hvor mange sandflyndrer går det på en rødknurr?

Hei, Rett før pinse hadde jeg en ettermiddagsstopp i en av vestlandsfjordene våre. Egentlig var det mest for å slippe å tilbringe kvelden på hotell, noe jeg gjør alt for ofte..  

tok sjansen på å okkupere denne bryggen noen timer
  Jeg rigget meg til med 4 lette sjøstenger og agnet opp med makrell på vanlige paternoster takler med små kroker. Siden jeg mangler rødknurr på den nye artslisten var jo selvfølgelig det en targetart jeg hadde i baktankene denne kvelden. Jeg hadde nemlig hørt at det fantes noen rødknurrer i dette området, men var jo klar over at de ikke kommer på bestilling. Men det er alltid håp i hengende snøre vet du….  
en flott og artsrik Vestlandsfjord perfekt for kystmeite
  Sandflater på 5-15 meter er jo gode plasser for denne spesielt flotte knurren med  blå store brystfinner. Dessverre er en slik biotop som dette også yndlingsplassen for en lang rekke andre arter, og kanskje spesielt nå på våren. Det tok selvfølgelig ikke lange tiden før det begynte å nappe. Før jeg fikk kastet ut takkel nummer 3 bet det på stang nummer 1 og vi var i gang.  
så var vi i gan, første mann på land er en lyr
  Det hele begynte med en lyr, og en liten torsk. Deretter fikk jeg plassert et par takler litt mer opp på flaten bare 20-30 meter fra land. Det resulterte raskt i at sandflyndrene kom på løpende bånd. En etter en, og gjerne to og to, bet de på makrellbitene. Det hjalp lite å øke størrelsen på agnet, sandflyndrene var skikkelig glupske denne dagen.  
sandflyndrene kom tett
 
ganske like store
  Etter et par timer nærmet jeg meg 40-50 sandflyndrer på land, og jeg holdt nesten på og gi opp da jeg fikk to tripler med  sandflyndrer etter hverandre. Det begynte også å gå i mot kveld og jeg var snart tom for agn. Litt blanding av makrell og lyr fikk duge før mørket kom, og plutselig begynte de vanlige knurrene å bite. Litt håp tenkte jeg, men det ble med 6 vanlige knurrer, og ingen av de røde med blå finner.  
når de begynte å komme tre og tre begynte jeg å gi opp
 
ferdige paternoster takkel kan kjøpes ferdig, ellers er de lette å lage
  Jeg skvatt imidlertid på et tidspunkt da en skarp blåfarge plutselig viste seg i enden av snøre, men nei det var kun en fløyfisk hann som hadde bitt. Flott fisk, men feil art i forhold til ønskelisten min. Når mørket falt på måtte jeg gi meg. Det var blitt kjølig og jeg var våt etter alle regnbygene. På toppen av det hadde all fisken ødelagt takler og spist opp siste rest av agnet. Det var tid for å reise til hotellet.  
en flott fløyfisk hann
 
riktig farge
 
men feil form i forhold til targetarten
  Status ble omtrent 6 knurr, 4 lyr, 5 torsk, og 50+ sandflyndrer. Så nå lurer jeg egentlig på hvor mange sandflyndrer jeg må dra opp før jeg får en rødknurr? Ja det er jo ingen fasit på det der, men det kan antagelig dreie seg om hundrevis.  
slike vanlige knurrer var det nærmeste jeg kom, rødknurren har store blå brystfinner
  Alle fiskene unntatt et par som ble brukt som agn ble satt tilbake igjen, så da er det jo bare å begynne på nytt ved en annen anledning…. Never ending story?  
denne trioen var nok dagens kjedligste, sandflyndre-lyr-slimål 🙁
  Asgeir