Facebook ikon Instagram ikon
22. desember, 2012 - Båt og havfiske

Juletorsken del 3

Hei, da var det siste del om juletorsk fiske, og du skulle være 100% sikker på hvordan du skaffer denne flotte fisken fra sjøen til bordet, lykke til…

juletorsken kan like godt fanges fra land
Slukfiske etter torsk, fra land I store deler av året er kysttorsken innen rekkevidde fra land. I den kalde årstiden kan du finne den helt inne på en halvmeters vann hvor den jakter etter krabbe, reker og små krepsdyr. Om sommeren kan det imidlertid være lurt å konsentrere seg om de brådype områdene utenfor et svaberg, da er det mest torsk fra 20-40meters dyp.  
torsken er spiser det meste så mange ting kan brukes i enden av snøret
Torsken er som regel en ganske treg rovfisk derfor er det viktig å fiske lokkemidlet ganske langsomt inn slik at torsken får tid til å ta det. Når torsken befinner seg på grunt vann bør du derfor bruke lette sluker med stor overflate eller jigg som ikke synker for raskt men danser like over eller delvis på bunnen. Skal du langt ut og dypt må du bruke tyngre skyts for å komme ned dit. En tradisjonell sildesluk eller jigg med tungt hode eller en kombinasjon av dette.
et knippe gode varianter til juletorsken
Uansett er det ofte slik at jo mer risiko du tar med å dra sluken helt på eller nede ved bunnen jo mer torsk får du. Minuset er selvfølgelig at du lettere mister utstyr. For å bøte på dette er det flere metoder som funker bra, den beste er kanskje å bytte ut treblekroken med en enkeltkrok, eller bruke en jigg hvor kroken er vendt oppover. Farger som funker god er rød og gul men også naturlige farger og sølv fanger bra.  
en gylden torsk fanget fra land
Agnfiske etter torsk, fra land Meitefiske fra land fungerer meget bra på torsken. Den lukter seg frem til agnet som legger ut luktspor i vannet. Bruk et agn som henger godt på kroken slik at det ikke faller av under kastet. En bit av makrell, sild eller kokt reke fungerer fint, samt flere kunstige agn som slipper ut lukt og smak.
agnfiske fra land er effektivt på de fleste arter
Er det vanskelig bunn bør en bruke lodd i enden som kaste vekt og to opphengere som agnes. Er bunnforholdene bra så vil det være en fordel hvis det ligger et agn direkte på bunnen. Kast ut og la det synke helt til bunnen og stram opp linen slik at du kan se nappene i toppen av stangen. Hvis strømmen drar loddet slik at det ikke ligger stille må du opp i vekt eller bruke et surfcasting lodd med gripeklør slik at du unngår drift og dermed ofte setter deg fast i bunnen.
en gulp krabbe fungerer meget godt også fra land
Her kan du se film om hvordan du fisker i fra land; http://www.youtube.com/watch?v=4T-hL-D3FQw&list=PLE916A1CA6180456A&index=9   Asgeir (foto Barry, Remi, Asgeir)