Facebook ikon Instagram ikon
18. januar, 2013 - Produktomtale og tester

Kalastajanvaimo (fiskefruen)

Hei, Noen av dere har sikkert lagt merke til at min kone er finsk og at hun også blogger. Det vil si at det er hun som er blogger, og at jeg bare er en simpel amatør i den sammenheng. Jeg traff Johanna på en av mine mange turer, og hun flyttet ganske raskt til meg i Lillesand sommeren 2006. Hun lærte seg faktisk norsk på noen få uker men opprettholdt selvfølgelig kontakten med sin familie og venner i Finland. Istedenfor å ringe hjem mange ganger i uken laget hun isteden en blogg for at de skulle se hvordan hun hadde det her. En blogg som i starten kun hadde nærmest familie og venner på besøkslisten. Imidlertid ble den nok lekket videre og anbefalt fra venner til venners venner.

det blir jo litt fisking på henne
  Siden hun var inneforstått med livet mitt for det meste bestod av fisking, kalte hun seg for fiskefruen eller kalastajan vaimo som det heter på finsk. Hun er selv ikke særlig fiske interessert men var med på noen turer i starten (når hun var forelska), men liker seg veldig godt på tur ute i naturen (og jeg har alltid med fiskestang).
bilder fra bloggen hennes
  Etter et par år begynte besøkstallene å bli ganske store og selv om hun gjorde mye for å dempe utviklingen (sperret google søk osv) tiltok bare populariteten til bloggen hennes. Etter hvert ble den så populær at den ble fanget opp som en av de 50 mest leste nettsidene totalt i Finland og blant de 3 mest leste bloggene i landet. Hun har ligget på mellom 30-40 000 unike lesere i uken, de siste par årene.
bilder fra bloggen hennes
  Hun blogger for det aller meste om dameting som sminke, hår og klær. Men også oppussing, design, håndarbeide og reiser. Dessuten er hun en aktiv treningsinstruktør og maler bilder! Mye handler selvfølgelig også om familie/venner, våre to barn og Lillesand og Norge så klart. Du finner bloggen hennes på http://www.menaiset.fi/alue/kalastajan_vaimo eller oppe på min meny under blogg venner.
bilder fra bloggen hennes
  Nå har det vært så mange profesjonelle aktører på banen som vil at hun skal skrive for dem at hun til slutt valgte å signere en avtale med Finnlands største kvinneblad Me Naiset, de skal ha rundt 400 000 lesere i måneden, og kan kanskje sammenlignes med norske Kvinner og Klær eller noe? De har til og med vært i Norge og laget ”hjemme hos” reportasje nå og skal komme tilbake å lage en fiske sak til våren? Det betyr jo at hun kan blogge hjem å få betalt for det, ganske fint, selv om det selvfølgelig finnes noen negative sider også. Oppmerksomhet gir jo også mange meninger, og som i Norge står jo Janteloven ganske sterkt også i Finland. Uansett morsomt for oss, og fint for meg å ha en ekspert i hus når det er noe jeg lurer på i min lille fiskeblogg. Asgeir