Facebook ikon Instagram ikon
31. mai, 2014 - Artsfiske

Karuss (ny art)

Hei, da fikk jeg endelig «has» på denne karussen. Denne var egentlig et veldig godt eksempel på hvor lett og hvor vanskelig artsfiske kan være. Jeg har jo hele tiden vært klar over denne karussen som kun finnes i noen få vann her på Sørlandet (det er mer østover), og har hatt 3 turer etter den uten resultat. Jeg har da tatt det som dag og ettermiddagsturer sammen med barna. Jeg har ikke sett snurten av noen karper, men øst opp med abborer når brødet er tomt og jeg har testet mark.  

en flott kveld startet bra
  Etter et par ytterligere tips fra likesinnede fikk jeg imidlertid klar beskjed om at de var mest aktive om kvelden etter kl. 21.00, så da ble denne turen lagt opp etter det. Jeg rigget meg opp med to tre stenger, dupp, og rosinboller som agn. Jeg brukte lette haspelstenger, med glidende antennedupper som plasserte en liten bollebit på krok nr 6 og 8 en liten meter under overflaten (like over og på bunnen).  
rosinbolle
 
...... og dupp
 
så er det bare å følge med
  Nøyaktig 2 minutter tok det før den første karussen dro under duppen. Så lett kan det altså være når du treffer riktig tidspunkt! Nå hadde jeg sikkert «brent» av 10 timer (hyggelige altså) på dagtid uten et napp av arten, så tok det to minutter på sen kveld. Etter å ha fisket suter i hele oppveksten burde jeg ha skjønt dette tidligere, men en kombinasjon av barn som skal legges, og mangel på agn ble de første turene avbrutt før «bittet» satte inn.    
karpen har tatt bolle biten
 
og blir litt motvillig med inn
 
første fisk på land ...
 
...ble fulgt av en "hel bråte" karusser
 
kveldens siste karuss
  Denne kvelden var jeg imidlertid altså på riktig tidspunkt. Jeg landet den en «pene» karussen etter den andre. Det var masse liv rundt fiskeplassen, og jeg kunne til og med se at de var oppe og rullet seg i overflaten inne mellom vannliljene og rundt duppene mine. Jeg hadde også en masse napp hvor de klarte og «suge» av brød/bolle klumpen uten at jeg fikk gitt tilslag.    
fine karpefisker
 
og runde i formen
 
flere mellom 1,3 og 1,4kg
 
alle fikk svøme tilbake igjen
  Fra kl 21.00 til det ble mørkt to timer senere, landet jeg hele 11 karusser, 10 av dem var over kiloen. Den største veide 1380 gram. Jeg pakket sammen, og var selvfølgelig godt fornøyd, mest med endelig og få krysset karussen av på den «nye artslisten» min.  
skikkelig karpemunn
 
og flotte store skjell
  Asgeir