Facebook ikon Instagram ikon
4. april, 2012 - Båt og havfiske

Klar for sjøørret påske…..

Nå har jeg ventet lenge nok, har gått glipp av et veldig bra sjøørretfiske mens jeg var på Cuba. Varmen i den perioden var en direkte vitamininnsprøytning for sjøørreten som virkelig var aktiv når vanntemperaturen steg. Var innom Jakt & Friluft i Arendal i dag og de kunne fortelle om en masse bra fangster de siste ukene. Største fisk var over 6kg og ble tatt utenfor Hasseltangen ved Nedenes for dem som er kjent der. Ellers altså mye fisk og bra bett, nå har imidlertid den kalde nord og nord/vesten slått inn og det er faktisk minusgrader om nettene og fiske har roet seg noe.  

ut med båten for sesongen..
Uansett vil påsken bli fisketid, flere fiskekompiser er på vei hjem på ferie, og båten må ut i dag! Jeg har en liten kjapp båt perfekt for sjøørretfiske innaskjærs. Raske forflyttninger, og lett slik at jeg kan komme meg innimellom alle skjær og grunner på de beste stedene uten å være redd for å ødelegge store verdier. Jeg bruker den både til å kaste fra, dorge med, og sette meg i land på holmer og skjær utenom de mest populære fiskeplassene. De er oftest opptatt på denne årstid, det er nemlig april som regnes for å være den aller beste sjøørret tiden på året her nede.  
lett rigget for effektivt fiske..
I Lillesand finnes det hundrevis av sjøørretplasser, oftest velger jeg Blindleia, Kalveldfjorden og innerst i andre fjorder på denne årstiden. Fortsatt er det kaldt i vannet (4-6 grader) så da er de innerste partiene best. Og generelt de sydvendte buktene da. Utover flytter fisken seg lengre ut i fjordsystemet og om sommeren ytterst i skjærgården.  
Nanofil på alle sneller..
Jeg rigger et par multiplikator utrusninger til dorging, et par haspel til lett kasting og en fluestang slik at jeg er forberedt på alt. Lader alt nå med Nanofil, elsker FireLine men må virkelig si at kastelengdene øker enda mer med Nanofil (kommer tilbake med mer innfor her for dere som ønsker siste oppdateringer på dette supersnøret). Ellers blir det jo gøy å prøve de nye fargene på Toby som jeg har skikkelig tro på og ikke minst Sebile da. Fikk testet noe i fjor før det kom på markedet, og for å si det sånn, det ligger øverst i skrinet mitt nå ja. Sjelden har jeg hatt så bra suksess med nye ting som da jeg prøvde dette i fjor. Vil også presentere mer om Sebile i bloggen etter hvert.  
Sebile ligger øverst i skrinet..
Kjører en vanlig #7 på flue, skaffet meg et nytt Guidline fast Intermidiet WF slik at jeg kan komme meg under overflaten, og kan fiske noe dypere hvis det er kaldt. Fluevalget så tidelig er enkelt for meg, mye hvitt fisk og reke imitasjoner. Går over til oransje og grønt så fort vannet øker litt i temperatur. Det samme gjelder på sluk og wobblere.  
hvit og lyse fluer nå..
Ok da blir det snart ut på sjøørreten, vi sees vel der?