Facebook ikon Instagram ikon
28. februar, 2014 - Fluefiske

Klargjøring for Cuba

Hei, Da er de siste forberedelsene gjort for årets «tropiske» høydepunkt. Vi drar som vanlig ut på den Cubanske øya Cayo Largo i Karibia. Det er mye utstyr som skal klargjøres, og i år reiser jeg nok med det noe av det «råeste» utstyret som er og oppdrive uansett hvor du skal fiske.     Hardy har nemlig ikke holdt tilbake når de har utviklet utstyret vi god kan si at jeg har «plukket på øverste hylle» på fluefiskefronten. Nå får jeg endelig muligheten til å teste utstyr jeg tidligere bare har drømt om å få bruke tidligere.     På Cuba bruker vi en #7 utrustning for Bonefish, en #10 for Permitt, Jacks, Barracuda, Snook, og baby Tarpon. Og en #12 utrusning for større Tarpon og Hai. Du bør ha alle tre utrustningene klare «ferdig ladet» med flue til enhver tid ute i båten. På den måten kan du kjapt skifte utstyr i forhold til de fiskene som dukker opp. Ps! Jeg vil selvfølgelig bruke det samme utstyret i Norge også…..  

tre komplette utrustninger kreves på Cuba
   
ferdig ladet med backing, snøre, og fortom
  Dette utstyret har jeg valgt: #7 Hardy Zenith 9`stang, Hardy Fortuna X1 snelle, SA # 7 Bonfish WF Flyt snøre, 0,25mm Berkley Fire Line backing, og fortom av fluorocarbon. #10 Hardy Proaxis 9`stang, Hardy Fortuna X2 snelle, SA # 10 Tarpon WF Flyt snøre, 0,32mm Berkley Fire Line backing, og fortom av fluorocarbon. #12 Hardy Proaxis 9`stang, Hardy Ultralite 9000 GLS kassett snelle, SA #12 Tarpon WF Flyt snøre og et SA # 12 Synk snøre. 0,32 Berkley Fire Line backing, og fortom av fluorocarbon.  
favoritt stang Hardy Zenith
 
og favoritt Hardys Proaxis saltvannsmodeller
 
Favoritt snelle er Hardy Fortuna
 
eller Hardy Ultralite GLS kasett snelle
  Du kan lese mer om hvert enkelt Hardy produkt på deres hjemmeside her: http://fly.hardyfishing.com/en-gb/home/  
det blir jo litt fiskeutstyr og dra med på en slik tur
  Ellers bør en ha med et utvalg fluer til alle artene, samt diverse verktøy som brukes under «praktisk» fluefiske. 2-3 par polaroid briller og lett fisketøy må selvfølgelig også tas med. Samt solkrem og myggmiddel.  
Denner lemon sharken skal nok få mer motstand i år
    I år tenkte jeg at jeg kanskje skulle satse litt annerledes en tidligere. Det vil si bruke mindre tid på de vanlige grand slam fiskene (bonefish-tarpon-permitt-snook), og kanskje heller prøve og fange litt mer av andre arter. Blant annet gav haifiske vi prøvde oss på i fjor mersmak. Jeg har derfor oppgradert utstyret noe slik at jeg skulle kunne lande noen større haier i løpet av uken hvis forholdene tillater det. Her er et lite klipp når vi prøvde oss litt på hai i fjor. Som du vil se var wirene for tynne og haiene slapp unna…..   http://www.youtube.com/watch?v=rbyWm6YOke8   Asgeir