Facebook ikon Instagram ikon
16. oktober, 2012 - Båt og havfiske

Klargjøring for Håkjerring

Da er vi etter planen på vei ut etter håkjerring. John Olav og jeg har planlagt denne turen i lang tid og endelig har vi funnet en ledig helg. Dessverre har vinden også funnet ut at den skal vise seg frem og varsler fra 7-12 sekundmeter kan fort sette en stopper for oss i denne omgang.

mye utstyr, vi skal jo ligge ute et døgn eller to....
Vi tar imidlertid sjansen på å ta ut fra Stavanger og legge oss inni Nedstrandsfjorden hvis vi klarer og ”sette” dreggen på 650 m. dyp. Hvis ikke er det bare å returnere og håpe på bedre forhold en annen gang. Roar Sandvoll stiller med båt, og egen fiskestang…..
kraftig og stort nok tenker jeg.....
I tillegg til å ha et par kasser med ”lett” råtten lyr og annen fisk, har vi også bunkret opp med en del regnbueørreter slik at haiene skal få litt av hvert å snuse seg frem mot. Agnet rigges på takler med wire og sirkelkrok slik at vi lett skal kunne sette ut haiene igjen hvis vi skulle klare å få en da.
skjelden enn trenger slike "spett" i Norge.
Jeg har rigget 3 sneller, Penn International og Squall de er ”ladet” med FireLine 0,39 og Spiderwire 0,40 mm. Alle snellene rommer fra 850 til over 1000m så det skulle holde. Stengene er alle Penn Offshore og Sehawk henholdsvis 60, 100 og 130lbs i type ”stand up” for å få kraft nok til å pumpe opp store haier forhåpentligvis i flere hundre kg klassen!     Da er det bare å krysse fingrene og håpe at alt klaffer… uansett, spennende å gjøre et forsøk. Fortsettelse følger på bloggen!! Asgeir