Facebook ikon Instagram ikon
25. mars, 2014 - Båt og havfiske

Koolie Minnow

Hei Koolie Minnow har jeg skrevet litt om tideligere, etter et fiskekurs i Drøbak i våres. Her kan du se det innlegget: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/05/02/fiskekurs-i-oslofjorden/ Der fanget denne wobbleren fantastisk godt. Jeg har også hatt flere turer i sommer hvor den har fisket ut både Bomber og Rappala som ofte har vært mine favoritter tideligere.  

noen av fargene
Grunnen til at jeg vanligvis får mer fisk på Kooli Minnow er nok at gangen er mer livlig, og at farger, og variasjonene i hvor dypt de går gir mer muligheter. ”Koolien” finnes i tre ”leppe” varianter som gjør at de søker forskjellig dyp, og også litt forskjellig gange. Hva som fisker best avhenger selvfølgelig av den situasjonen du fisker i den aktuelle dagen. Beste tips er å kjøre forskjellige Kooli med forskjellige ”lepper” slik at du fisker et større område. Fargevalget bør også varieres selvfølgelig.
leppa avgjør dypet og gangen på wobbleren, jo større til dypere går den
Fargespekteret er stort, og så er det kuler som gir lyd. Det er også veske i en del varianter som gir gangen en ekstra tøff vri. De virker levende! Sjekk selv på noen av Sebile`s video under! http://www.youtube.com/watch?v=2EYm1YCROso&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=gB44CdxpKaM&feature=relmfu Sebile Koolie Minnow finnes i 76, 90, 102, 118 og 136mm i medeum lipp som går ned 0-3m. Broad lip går noe dypere ca. 3-6meter i størrelsene 118, 145, og 190mm. For de aller dypeste fiske anbefales Long Lip som går fra 6-15meter, den finnes i 90, 102, 118, og 136mm lengder. Dypet de fisker på avhengig av fart og snøre valg. Prøv deg frem.  
alle elsker koolien...
Her er det altså varianter for de fineste ørret og laksefiske til de store rovfiskene som gjedde og gjørs… og for alle store saltvannsfiskene våre selvfølgelig!
også for storørreten
 
min aller siste på Sebile Kooli Minnow..... så langt da....
Skitt wobblerfiskeri! Asgeir