Facebook ikon Instagram ikon
11. juni, 2012 - Båt og havfiske

Kraft agn til Kveita!

Hei igjen! Power Bait Halibut, heter en særdeles spennende nyhet fra Berkley for kveite fiskeren.

her er vidunder "medisinen" for kveita
Som dere kanskje har lest tideligere på bloggen min i noen av kveite innleggene mine, er Shad (gummi fiske imitasjoner) en av de mest effektive lokkemidlene i jakten på kveita. Og som jeg har vært inne på i nesten alle fiskeformer, så er kombinasjonen av bevegelse, farge, og lukt veien til suksess.
reflekser som lokker
  Når kveita går opp og åpner kjeften, og shaden suges inn i munnen, begynner kveita ”å smake” på den for og finn ut om dette er noe å spise/svelge. Det er de mest nervepirrende sekunder under kveitefiske med stang. Når den er ”godkjent” snur kveita mot bunnen, og det er tid for tilslagg, hvis den ikke smaker noe vil den oftest spytte ut og fisken er tapt. Det samme vil skje hvis tilslaget gjøres før fisken snur ned.
skikkelig livelig action i vannet
På en vanlig gummi shad løser vi dette oftest med og tre en gulp mark på kroken, men nå er det altså kommet en shad fra Berkley hvor lukt og smak er støpt sammen med shaden. Tusenvis av porer er fullt med powerbait lukt og smak. Det vil si at så lenge du har shad har du også lukt, den utvaskes aldri.
klar for de store...
Den rillete buken på Berkley shaden gjør også at den sender mer vibrasjoner ut i vannet, og at den svømmer mer aktivt en andre kveite shader på markedet. Har allerede hørt veldig mange flotte tilbakemeldinger om store fangster, etter vi fikk sendt ut noen test eksemplarer i fjor høst. Det er allikevel fra nå og utover de kommer på markedet i Norge, og vi virkelig for se hva den fanger! Husk at den også egner seg like godt til andre store rovfisker som for eksempel torsk, sei, og lyr. Powerbait Halibut kommer i tre farger; Sparkle Pearl, Mackrell og Fire Tiger og to vekter 250 og 350g.  
la oss håpe det blir flere sånne...
  Ha en luktende sommer! Asgeir