Facebook ikon Instagram ikon
15. august, 2012 - Produktomtale og tester

Kunnskapshjørne 1 FARGEVALG

Hei du! Har tenkt å legge inn noen innlegg som kan være kjekt å vite om du ønsker å bli en god sportsfisker. Det kan være tips, triks, erfaringer og forskning. Jeg kaller det «kunnskapshjørne» så da blir det en laaaaang rekke innlegg (håper jeg) for de som ønsker å bli en beder sportsfisker… En morsom forskning jeg hørt om for lenge siden er hvordan fisken reagerer på farger. Tror denne testen ble gjort på Flødevigen Havforskningstasjon på Hisøy ved Arendal.

denne hadde vært enda mettere hvis krabbene var gule, rød eller kanskje rosa?
Krabbefarge test! De ville se om fisken reagert på farger, og gjorde en interessant test hvor de malte skallet på levende strandkrabber å satte ut til torsk i et basseng. Så vidt jeg husker var det både torsk som var hold i fangenskap en stund og helt nyfanget torsk. De farget krabbene i forskjellige farger som gul, rød, grønn, hvit, sort osv… og satte de ut samtidig med ”naturell” farget krabbe. Etter gjentatte forsøk, ble det satt en trend hvor jeg husker at gult og rødt kom på toppen. Altså ble krabbene i de fargene fanget først som et gjennomsnitt. Det mest oppsiktsvekkende var allikevel at de naturelle krabbene ble tatt generelt som en av de absolutt siste fargene igjennom hele forsøksperioden. Dette er jo ganske rart når det er naturlig føde for torsken.
kunstige krabber kan fåes i alle farger, dette en gulp....
Konklusjon: Vil da være som jeg har vært inne mye på i mine kompendier, og foredrag, at fisken mange ganger fanger det den ser best/lettest. De fleste naturlige byttedyrene for en rovfisk er kamuflert (også krabben). Dette kan jo forklare hvorfor sterke farger fisker suverent godt!

denne skulle være lett å se!

  Asgeir