Facebook ikon Instagram ikon
25. oktober, 2012 - Barn og fiske

Kunnskapshjørnet 13 «Glide knute og stoppere»

Hei, et nytt tips i dag… En genial måte å forbedre sitt fiske på er å bruke en glidende knute eller en såkalt duppstopper når en fisker med agn og det presenteres med dupp.

den tradisjonelle isoporduppen må foråndsfestet på dypet du skal fiske, ikke særlig effektivt
Med en slik stopp funksjon kan du dermed fiske og presentere agnet på det dypet du vil. Den lille stopp knuten, eller gummi stopperen kan du nemlig sveive helt inn gjennom ringene og opp på spolen på snellen uten noe problem. Dermed kan du altså fiske på 10 meters dyp om du vil, uten å ha tilsvarende lengde under duppen når du kaster.
en moderne penn dup med glidende knute, fungerer best og kan presentere agnet på alle dyp
Stoppknuten eller gummi stopperen kan kjapt flyttes til det dypet du ønsker. De sitter ”thight” på snøret slik at du bare bruker fingrene å flytte den opp og ned til ønsket dyp med fingrene. Ps! Det kan være lurt å plassere en liten glidende perle mellom knute og dupp slik at duppen ikke ”kiler” seg fast og blir stående mot knuten.      
over ser du stopp knuten, her er de spesielle gummi stopperne du "slider" inn på senen din
  Funksjonen er slik at når du kaster vil duppen gli ned på loddet som henger rett over kroken. Når kroken og loddet (oftest splitthagl) treffer vannet vil de selvfølgelig synke, mens duppen flyter og ligger igjen på overflaten til stoppknuten eller gummi stopperen kommer og stanser snøret når den treffer oversiden av duppen. Da retter duppen seg opp og agnet stopper opp i det vannsjiktet du har lagt inn stopperne på. Når du sveiver inn igjen går selvfølgelig prosessen motsatt vei og den lange avstanden fra dupp til krok blir ingen problem når du skal lande fisken. Godt duppfiske i sjø og vann! Asgeir