Facebook ikon Instagram ikon
3. september, 2012 - Produktomtale og tester

Kunnskapshjørnet 4 LUKT OG SMAK

Hei Fiskene har som oss, avhengig av art, godt utviklede smak og luktesans. Derfor er dette viktige sanser og stimuler for å få mer fisk. Som jeg har skrevet tideligere vil det å stimulere flest mulig av fiskens sanser oftest gi mer fisk.

agn med attraktor fisker bra det vet vi...
I Berkley laboratorier i Spirit Lake (USA) gjorde de for noen år siden mange tester i sine tanker hvor de målte hvor lang tid fisken brukte på lokkemidler med og uten lukt. Dette for å finne det ultimale ”duften” fro lokkemidlene de produserer. Berkley er verdenskjente for produktene Powerbait og Gulp som både har smak, lukt, farge og form. Testene ble gjort med stoppeklokke og på en mengde fiskearter og på en rekke lokkemidler. De tok rett og slett tiden på hvor lenge fisken holdt lokkemiddelet i munnen før de spyttet dem ut. Selvfølgeig uten krok! Resultatene var virkelig interessante; I gjennomsnitt holdt fisken et lokkemiddel i 1 sekund før den spyttet det ut igjen hvis det ikke hadde lukt eller smak. Et lokkemiddel som var tilsatt smak og lukt ble holdt i gjennomsnitt 20 sekunder!!!
en gulp mark som gir lukt og smak til shaden, en forutsettning for å få kveita til å holde og snu ned..
KONKLUSJON: Dette er jo virkelig verdifull informasjon for sportsfiskere. Du får altså 20 ganger lengre tid på å sette kroken ved å bruke lokkemidler med lukt og smak. Dette kan jo være noe å tenke på for alle sportsfiskere, om du tørrfluefisker på fjellet, eller fisker i vår dypeste fjord. I tillegg kan en tilføye at fisken også kan komme i spise ”modus” når den får teften av noe godt, akkurat som vi…
gulp børstemark med vannbasert lukt og smak som spres rekordraskt i vannet
Asgeir