Facebook ikon Instagram ikon
18. september, 2012 - Produktomtale og tester

Kunnskapshjørnet 7 SNØRE STREKK

Hei, hei Viste du at monofilament/sene har mellom 10 og 20% strekk! Det vil si at de nesten er rene gummistrikken på lang avstand. Kaster du for eksempel 50 meter, og en fisk biter, vil du kunne strekke linen 5-10meter! Dette betyr at det nesten er ingen følelse og svært vanskelig og ”sette” kroken i fiskekjeften.

Nanofil er uten strekk men oppfører seg som monofilament
Det er nok derfor mange velger multifilament/superliner på all slags fiske. De har nær 0 strekk, noe som gir god følsomhet og veldig god krokningsevne. I tillegg er det jo mye morsommere å få fisk på multifilament line, du kjenner fisken helt inne i korkhåndtaket! Til lengre fra stangen du fisker, jo mer fordeler fins med multifilamentsnører, snakker vi sjøørretfiske og båtfiske er det nesten ikke noe alternativ skal du fiske effektivt nok. Under båtfiske er forskjellen fra monofilament til multifilament ekstreme. I tillegg til at du faktisk kan ”føle” hva slags type bunn du fisker på i stangtuppen (myk-hard-grus osv) vil du også med å gå ned i dimensjon (fordi multifilament er sterkere) fiske nærmere båten. Den med tynnest snøre vil komme først til fisken og ha kortest vei opp fra en drivende båt. Genialt?
på dypt vann er det ingen vei utenom mulitilament (her FireLine)
KONKLUSJON: Velg multifilament hvis du kan, FireLine og Nanofil anbefales. Bruk en fortom av sene eller fluorocarbon hvis du ønsker en usynlig og ekstra slitasjeserk fortom mot lokkemiddelet.