Facebook ikon Instagram ikon
21. september, 2012 - Produktomtale og tester

Kunnskapshjørnet 8 GLIDENDE SØKKE/LODD

Hei litt mer fra kunnskapshjørnet… Hvis du fisker med agn er det ofte et problem som må løses. Agnet må komme frem til fiskeplassen i form av en vekt, ofte i form av et søkke eller lodd. Problemet er at vekten også er der når fisken tar agnet. Motstanden/vekten av dette gjør at fisken ofte merker at noe er galt og slipper agnet før den er kroket. Sky og vanskelige fisker, store som små, vil du da ikke merke noe til før de har spyttet ut agnet . Derfor får du ofte ikke kroket fiskene! En måte å løse dette problemet på er å bruke en glidende vekt/lodd slik at fiskene ikke merker noe motstand når de tar kroken med agnet. Det fungerer på den måten at linen/snøret glir fritt gjennom loddet slik at fisken ikke kjenner motstand før det er for sent. Da vil du også kjenne nappet i stangen og kunne sette et tilslag før fisken har merket noe motstand. Altså fast fisk!

et enkelt glide takkel for markfiske i ferskvann
Denne geniale glidemetoden kan gjøre enkelt på markfiske med å bruke et dråpebly med swirvel i toppen hvor linen glir fritt i gjennom. Eller du kan bruke små eller større glidebommer hvor snøret går fritt igjennom en tube/bom hvor søkket festes i bunnen.
glidebomer og vanlige bommer for sjøfiske
Konklusjon: Bruk glidelodd hvis det er praktisk mulig slik at fisken ikke kjenner motstand. Selv stor fisk kan være følsom for agns om ikke oppfører seg ”naturlig”.
glidebommen fungerte slik at ikke hvittingen kjente motstand før det var for sent..
Asgeir