Facebook ikon Instagram ikon
19. april, 2015 - Aktiviteter / Happenings

Kurs for Norges Jeger og Fiskerforbund i Drøbak

Hei. Denne helgen ble tilbrakt på vakre Oscarsborg festning i Oslofjorden.  Der hadde vi i Pure Fishing gleden av å holde et to dagers seminar for Norges Jeger og Fiskerforbund. NJFF som er vår suverent største organisasjon hadde nemlig bedt oss om å holde kurs i det siste av fisketeknikker og utviklingen på utstyrssiden. Noe vi selvfølgelig stilte opp på. Petter Skudal og undertegnede lagde derfor et program som vi mente skulle være det beste for å dekke dette behovet. NJFF stilte med så å si alle sine fiskeveiledere fra alle fylkene i Norge. Dette var dermed en alle tiders mulighet for oss til å spre det gode budskapet om sportsfisket seneste utvikling til de personene som er ansvarlige for aktivitetene til NJFF over det ganske land.         Vi kjørte foredrag i sjøørretfiske, havfiske og artsfiske. Vi hadde også en sekvens som viser hvordan de forskjellige lokkemidlene oppfører seg i vannet, samt praktisk kasting med Ambassadeur (multiplikatorsnelle). I tillegg til selve teorien, var det selvfølgelig lagt inn rikelig med tid for å teste teknikkene ut i praksis. Sjøørretfiske, havfiske og artsfiske ble selvfølgelig en suksess, og Oslofjorden viste seg fra sin beste side i det flotte vårværet.  

Petter Skudal i gang med "bryggeslengen"
  Fisk ble det også en god del av. Vi kjørte en artskonkurranse over de to dagene og hadde valgt ut en Ambassadeur Gullsnelle til den som klarte å fange flest forskjellige. Innsatsen var stor, og deltagerne landet hele 17 ulike arter, og de to beste hadde 12 hver seg. Det ble dermed delt førsteplass og begge ble belønnet med hver sin Ambassadeur.  
Morten (NJFF Østfold) med en av de små artene "svartkutling"
 
Trond (NJFF Troms) med kanskje den artigste fangsten en "rognkall" på kikkfiske
  Av alle aktivitetene og foredragene vi hadde var det nok knyttet en ekstra spenning  til dette med artsfiske. De fleste hadde jo hørt om dette «nye» fenomenet som brer rundt seg i hele landet, men de færreste hadde nok fått med seg alle detaljene i selve aktiviteten. Det var derfor min oppgave å få folket til å forstå engasjementet og fiskemetodene vi bruker. Det var garantert en del skeptikere før vi startet, men på slutten av kurset lå de fleste på bryggekanten med rompa i været og tittet etter microarter. Vi hadde til og med en runde med vindu og lys på nattestid, slik at alle også fikk se hvordan den metoden fungerte.  
Havfiske, eller rettere sagt fjordfiske ble det også i det fine været
  For oss mest aktive og nerdete fiskere er det selvfølgelig viktig at NJFFs folk som jobber rundt i hele landet forstår hva vi driver på med, og hva som skjer på utstyrsfronten slik at vi alle sammen er med på å styre utviklingen i sportsfiske i riktig retning. At vi sammen skaper nye og spennende aktiviteter som fenger ungdom og folk flest til å prøve sportsfiske. Dette seminaret er jeg helt sikker på har bidratt til dette.  
Fra venstre: Steinar Paulsen NJFF, Petter Skudal PF, Gullsnellevinnerne Morten og Trond, Asgeir Alvestad PF
    Asgeir