Facebook ikon Instagram ikon
7. juli, 2017 - Artsfiske

Kveld og nattsfiske på hjemmebane

Da var det endelig tid for å sjekke litt på hjemmebane igjen. Derfor planla jeg en kveldstur ute på dypet og en nattøkt i bukter og viker etter de flate. Turen skulle vise seg å gi godt resultat, så det er bare å komme seg ut folkens!  

Blir en del "stasj" i båten når enn skal fiske alt mulig på en tur
Blir en del «stasj» i båten når enn skal fiske alt mulig på en tur
  Jeg begynte på dypet rett ut fra Lillesand. Jeg blinket meg ut noen kanter og dyprenner som lå rundt 3 nautiske mil ut fra land. Dypet der var omlag 150 til 250 meter og det er vanligvis lange og brosme enn finner på slike steder her. Innimellom kan en være heldig å få andre arter også, derfor velger jeg å variere størrelsene på kroker og agn på takkelet. Jeg agner vanligvis med makrell og reke.  
et klassisk havfisketakkel med bom og slep
et klassisk havfisketakkel med bom og slep
 
Kveldens første fisk, en flott brosme fra dypet
Kveldens første fisk, en flott brosme fra dypet
  Det var en del strøm så jeg valgte å ligge på drift men bakke litt i mot innimellom, på den måten holdt jeg grei bunnkontakt med 400g lodd. Det var ikke alvorlig mye som hendte den første timen så jeg flyttet meg på flere små kanter før jeg fikk den første brosmen. Den tok litt utpå i en fordypning og var rundt 7 kg tung. Litt senere fikk jeg en flott dypvannstorsk fra 200 meters dyp, også den godt over 5 kilo. Begge fiskene ble med hjem og havner nok på grillen etter hvert. Utenom de to fiskene hadde jeg også på en fin fisk til. Det kan godt ha vært en kveite. Den tok nemlig på veg opp og raste ned til bunnen igjen på ganske karakteristisk kveite vis. Den glapp dessverre like raskt av som den beit på, så mer får jeg aldri vite.  
En flott dypvannstorsk er heller ikke å forakte
En flott dypvannstorsk er heller ikke å forakte
 
Herlig solnedgang med fisk i enden av stangen
Herlig solnedgang med fisk i enden av stangen
  Klokken 23 satte jeg kursen mot land for å sjekke om det var noen flatfisker som lå å ventet på meg i buktene ut mot havet. Jeg rigget et par stenger med gulp og ansjos og satte på hodelykten. Allerede i første bukten lå det mange rødspetter og en slettvar som var skikkelig på hugget. Nesten før ansjosen traff akselererte slettvaren og hugg etter agnfisken. Sekunder etter var den først i båten. Det var en fin fisk på 2 kg.  
slettvar nr 1
slettvar nr 1
 
slettvar nr 2
slettvar nr 2
 
slettvar nr 3
slettvar nr 3
  Videre gikk nattsøket til flere bukter og det var plenty med liv av alle slag. Det var også overraskende mye slettvar inne selv om de ikke var veldig store. Det endte til slutt med 3 slettvar, 1 piggvar og en tunge før jeg kastet inn årene kl 0300. Alle disse fiskene ble satt tilbake igjen der de kom fra. Det ble altså en perfekt fisketur med variert og gode fangster. Det er fortsatt bare 15-16 grader i vannet og det er svært god sikt for årstiden. Dette må gjentas snart 🙂  
kveldens siste fisk ble en fin piggvar, tungen glemte jeg å ta bilde av
kveldens siste fisk ble en fin piggvar, tungen glemte jeg å ta bilde av
  Asgeir