Facebook ikon Instagram ikon
3. august, 2013 - Barn og fiske

Lær barna å fiske i sommer! «bryggefiske»

Hei Hva er vel koseligere enn å ta barna med på fisketur i sommer? Ved vannet er det alltid noe som skjer selv om fisken ikke biter like villig hver gang. Men det er klart, får dere mye fisk er det enda morsommere. Her er noen tips om hvordan få mer fisk fra bryggekanten i sommer….

Olli klar for bryggefiske
Den største feilen foreldrene gjør når de tar barn med på fiske er å bruke for store kroker, eller fisker med ”feil” redskap. Små barn er ikke særlig gode til å kaste med sluk. Det ender ofte med kaos og bunnfast slik at mye redskap mistes, og det er ikke særlig gøy. Bruk heller agn og gjør det enkelt. En kort barnefiskestang, tynn sene, noen lodd og små kroker er alt som skal til. En utgift på 200-300kr er plenty for dette morsomme bryggefiske du godt kan gjøre midt i byen hvis du vil. Finn noen strandsnegler, eller biter av kokt skrellede reker (små biter) og tre dem på kroker i størrelse 6-10. Klem på et eller to splitthagl og du er klar til å fiske. Det kan også være lurt å kaste ut noen knuste strandsnegler eller biter av reke for å lokke fisken helt inn til bryggekanten når du fisker.  
tynn sene, liten krok, splitthagl og strandsnegle er alt du trenger
Så er det bare å følge med på at de små fiskene biter og napper. Bergnebb, berggylter, blåstål, kutlinger, ulker, sei og torsk er de mest vanlige å få, men vær klar for noen overraskelser.  
bergnebb er den mest vanlige fangsten fra brygga
 
mange små torsker også...
Ha gjerne en bøtte eller balje klar med vann i, det vil holde ungene aktive og de kan studere fiskene de har fanget. Det er selvfølgelig veldig fint å kombinere bryggefiske med krabbefiske også. Det tar som regel ikke mange minuttene før det er yrende liv i baljen.  
er det lov å fiske oppi her?
Ha en flott sommer!
ut med fisken igjen, hvis den ikke skal spises
 
ingen hvil hjem.... vil fiske mer
Asgeir