Facebook ikon Instagram ikon
9. juli, 2012 - Ferskvannsfiske

Laks i Dirdal

  Hei stoppet for å sjekke Dirdalselva, den ligger innerst i Høgsfjorden syd for den mer berømte Lysefjorden. En drøy halvtimes kjøring fra Ålgård.

vakker natur
Det er en av de mange mindre vassdragene i Rogaland som har et godt laksefiske denne sesongen. En kjølig og til tider regnfull forsommer har bidratt til at laksen har funnet veien opp i disse elvene som er avhengig av flom for at fisken skal gå på elva.
et lite tettsted innerst i en vestlandsfjord
Jeg pratet med sportsfiskeren Ted som fortalte om mange laks over ti kilo, og i skrivende stund nærmer totalfangsten seg ett tonn! Med andre ord en fantastisk fin start på sesongen.
dirdalselva er liten og trenger helst litt flom
Det fiskes med flue, sluk, spinner, wobbler og mark i elven, og det er forholdsvis få kort slik at det ikke blir køfiske. Store spinnere brukes veldig mye her og en av flere favoritter er Abus Salmo Seeker som har mange laks på samvittigheten så langt denne sesongen.
Ted sin første over 10kg i år
Heldigvis er det innført ”bag limit” her slik at høstingen ikke skal bli for stor, og forhåpentligvis da også fordelt på flere fiskere. Her som andre steder har det vært et problem at enkelt fiskere har fylt fryseren mer en hva de selv behøver til mat, og derfor tatt ut alt for mye laks i forhold til hva bestanden kan klare.
denne skal få lov til å slippe ut igjen!
Uansett er det en fantastisk flott elv hvor det holder lenge å gå med en enhånds stang hvis du er fluefisker. De høye fjellene og den flotte vestlandsnaturen setter preg på hele fiskeopplevelsen. Her kan du gå inn på Dirdalselvas web sider: http://dirdalselva.no/dirdalselva.no/NYHETER/NYHETER.html Fortsatt godt laksefiske! Asgeir