Facebook ikon Instagram ikon
24. august, 2014 - Oppskrifter og matlaging

Lettvinn fisk i folie

Hei, Mange av de mindre fiskene kan godt være gode matfisk. De mindre flyndreartene, fjesing, berggylte og knurr kan for eksempel tilbredes sammen med litt snarkokte grønnsaker og urter i folie. I tideligere blogg innlegg kan du lese om hvordan du fileterer dem.

en porsjon pr. pakke
  Det som er viktig og tenker på her er at de små tynne fileene trenger kort ”bake” tid i ovn eller på grill før de er ferdig. Det er derfor viktig og ha i grønnsaker som blir like raskt ferdige. Husk derfor å finkutte dem slik at de raskt blir passe møre.
på grill eller i ovn noen minutter
  Her har jeg bare brukt purre og vårløk, du kan godt ha forskjellige urter eller andre grønnsaker også. Først legger jeg litt smør i folien, så finhakket altså godt med purre og hvitløk. Et godt lag med creme fresh, eller rømme under fisken gjør underverket. Du kan gjerne også ha litt tørr hvitvin i pakken.  Krydre litt og legg litt sitron på toppen.
pakken kan serveres rett på talerkenen, med tilbehør
  10 minutter på grill eller ovn er som regel nok, men det er bare å sjekke raskt med og åpne pakningen. Det danner seg en god saus av grønnsakssaft, smør og rømmen. Servere nypoteter eller ris til, og noe gått i glasset.   Asgeir