Facebook ikon Instagram ikon
5. april, 2012 - Barn og fiske

Liten fisketur med de små…

  Da fikk vi lurt inn en liten fisketur med de små allikevel i dag. Hadde egentlig planer om en hagedag i dag, skjærtorsdag. Begynte å snu all jorda i kjøkkenhagen da to små overvåkende blikk raskt oppdaget meite mark. Det tok ikke lange tiden før ”jobben” ble en lek, og jakten på meitemark tok overhånd. 15-20 mark fant veien til bøtta av små barnehender i løpet av tiden jeg brukte på kjøkkenhagen. Etter det var det ingen tvil om hva som stod på planen i de to små hodene. Meitemark kan kun brukes til en ting, nemlig fiske!   Da var det bare å gå ned i garasjen å finne fram markstengene fra i fjor, de lå like intakte, og vi var kjapt på vei de 40 meterne til lille Stemmen, som vi kaller det minste vannet nedenfor huset. Her er det litt dypere og fisken står gjerne like inntil den kunstige muren som er støpt for å holde på vannet. Her fanget vi hundrevis av Abbor i fjor. Nå er vi imidlertid tidelig ute, og det er fortsatt kaldt i luften og i de små vannene.. Allikevel har bjørka fått ”muse ører” noe som vi brukte som startsignal på ferskvannsfiske når jeg var liten.  

roen senker seg og spenningen er stor
Vi merket raskt at det ikke var sommer enda, litt kjølig, og duppene lå uvanlig stille uvanelig lenge. Det gikk ganske drøye 20 minutter uten at noe særlig skjedde, og vi hadde vel kanskje tenkt å avslutte forde tålmodigheten til den minste begynte å avta. Så begynte Olli sin dupp plutselig å riste let i overflaten. Fisk, fisk, fisk ropte han og den ble svingt elegant opp i nærmeste busk. Derfra var veien kort til Norgesglasset. Etter denne fisken var på plass i ”akvariet” var turen reddet og det var stor glede for alle, fantastisk moro å se på den levende fisken på nært hold.  
første fisken i Norgesglasset
Nå var det ingen som fryser lengre, og iveren var på topp for å fange flere fisker. Vi fikk til slutt to stykker, og var mer en nok fornøyd med det. Vi avsluttet med å sette dem forsiktig tilbake til vannet og ønsket dem velkommen tilbake neste gang.  
Aino synes det er mer gøy å se enn å fiske nå..
I morgen blir det sjøørret med fiskekompis Martin, kommer tilbake med rapport!  
ser deg en annen dag!
Asgeir