Facebook ikon Instagram ikon
14. april, 2016 - Aktiviteter / Happenings

Litt av hvert i Drøbak

Kurs på Oscarsborg festning i Drøbak Jeg har hatt noen lange og fine dager på Oscarsborg festning med kurs og foredrag med fokus på fiske og opplæring av folk i bransjen. Denne gangen var det XXL som var gjester på vår konferanse. Vi stiller mannsterke og ikke minst med utstyr for de fleste fiskeformer slik at de skal stille best mulig forberedt foran årets fiskesesong. Vi i Pure Fishing har gjennom mange år satset mye på å lære opp butikkansatte fra alle kjeder, og selvsagt også de frittstående butikkene hvis det har vært ønsker for dette. Det er utrolig viktig at de personene du møter i butikken har mest mulig kunnskap om den fiskeformen du bedriver, på den måten kan de nemlig også gi gode råd når det kommer til valg av riktig utstyr.  

Herlig å ha praktisk kurs ute når været er slik
Herlig å ha praktisk kurs ute når været er slik
 
Oscarsborg ligger midt i smørøye, med hotell, god mat og godt og variert fiske
Oscarsborg ligger midt i smørøye, med hotell, god mat og godt og variert fiske
 
idyll og flott vær ute på Oscarsborg festning
idyll og flott vær ute på Oscarsborg festning
  Det er selvfølgelig en god del fokus og opplæring på selve fiskeutstyret de skal selge. Allikevel er det etter vår mening viktigere og viktigere at de butikkansatte også skal ha kunnskap om selve fiske. Derfor går vi i detalj på det fisketekniske, samt at vi selvfølgelig tester utstyr og fisker så mye vi kan innimellom foredragene. Vi hadde lange og fine økter med havfiske (båtfiske), sjøørretfiske og artsfiske. Petter Skudal og undertegnede har jo lang erfaring med det meste av dette, og bidrar så godt vi kan både som foredragsholdere og aktive hjelpere under selve fiske. Når det kommer til denne puljen av XXL ansatte, var det allerede høyt nivå. Vi håper imidlertid de fleste også fikk med seg nyttig ballast i form av kunnskap og erfaringer for en god sesong i butikkene, og ute ved sjø og vann med fiskestangen.   IMG_1488   IMG_1516   IMG_1493  
Vi fikk også den tvilsomme gleden å finne et langt umerket garn, ikke bra
Vi fikk også den tvilsomme gleden å finne et langt umerket garn, ikke bra
  IMG_3249   I trend med tiden og det som skjer rundt forbi i hele landet nå, har vi satt noe ekstra fokus på artsfiske. Jeg hadde blant mye annet også et foredrag om dette. Vi hadde i tillegg en spennende arts-fiskekonkurranse som gikk over to dager. Vi fanget totalt 15 arter, inkludert sjøørret i løpet av de to dagene. Den heldige (og mest dyktige) artsjegeren dro avgårde med en splitter ny Ambassadeur Gullsnelle, det var selvfølgelig stor stas, og kniving helt inn til siste minutt.   IMG_1474   IMG_3255   Gråhai satsing Siden jeg allikevel skulle inn til Drøbak og holde kurs, fant jeg ut at det var lagelig å sette av 5-6 timer på søndags ettermiddag etter gråhaien. Gråhaien er en art jeg enda ikke har fanget på stang i Norge. I områdene rundt Drøbak fanges det av og til noen eksemplarer ute på «mølla dypet». Jeg dro derfor med meg den lille båten på henger og la meg til med to-tre stenger på forskjellig dyp frem til mørket la seg. Det ble ingen gråhai napp den ettermiddagen, men en god del annen flott fisk. Blant annet en del fin sei rundt 3-5 kg.  
Kjekt å ha minn-kotaen når strømmen går som sterkest i Drøbaksundet
Kjekt å ha minn-kotaen når strømmen går som sterkest i Drøbaksundet
 
mange andre havfiskere på sjøen
mange andre havfiskere på sjøen
  IMG_1415  
og ganske heftig trafikk
og ganske heftig trafikk
  Når jeg fikk lagt meg på mølledypet, var det 80 andre havfiskere i området. Det var nemlig et Norgescupstevne i regi av Norges Havfiskeforbund (Botne HK) som gikk av stabelen denne helgen her i Drøbak. I løpet av to dagers konkurranse med 80 deltagere som fisket til sammen 10 timer ble det bare fanget en gråhai. Det vil med andre ord si at det ble brukt 800 stangtimer av deltagerne, og det ble bare fanget en gråhai (selvsagt uten at det var satt spesielt fokus på denne haien). Allikevel lå det stadig mange deltagere ute på Mølla, en kan jo derfor si at oddsen min ikke var veldig stor. Jeg lykkes nå altså ikke med å fange den heller. Men det er jo som noen har sagt; Det er jo alltid «hope in a hanging snor».   FullSizeRender   IMG_1456  
gjessene kom i tette puljer innover Oslofjorden på veg nordover
gjessene kom i tette puljer innover Oslofjorden på veg nordover
  Uansett det ble et vellykket kurs og en hyggelig artssatsing. Et eventyrlig flott vær med sol og vindstille i 3 hele dager til ende. Hva mer kan enn ønske seg i april. Snart tilbake!   Asgeir (mye halvdårlige mobilbilder denne gangen)