Facebook ikon Instagram ikon
4. september, 2013 - Artsfiske

Lomre lomre………

Hei folkens, innpå med en «småpen» flatfisk i dag.. Vanligvis sier jeg at det er flatfisk tid om våren, men faktisk kan du få mye flatfisk hele året hvis du går målrettet etter dem.

en liten opphenger og 3 kroker på slepet, med en meter mellom hver
 
små kroker (str 6-8) og litt attraktor gjør susen på bunnen
I dag slapp jeg «takkelet» med tre små kroker på slepet, omtrent på 60 meters dyp. Mange av de flyndreartene du finner helt grunt om våren trekker ofte litt dypere ut på sommer og høst, derfor tenkte jeg det kunne være artig og prøve litt dypere igjen nå.
ferdig agnet og fyllt feeder, blåskjell, reke, makrell og sandmark fungerer alle
 
denne tok på en liten makrell strimmel
 
spennende øyne...
Jeg hadde ikke så mye tid på meg, men det trengte jeg faktisk ikke heller i dag. Etter 15 minutters fiske kjent jeg det småristet i snøret. Jo, fast fisk, en lomre så snart dagens lys.
øye siden, flotte marmoreringer
 
undersiden som regel alltid hvit
Lomrene er ikke så lette og fange hvis du ikke går målrettet inn for det. Den lille munnen krever små kroker og ikke for stort agn. Denne dagen tok den jeg fikk på en liten makrell bit og krok nr. 8. Du kan lese mer om et av mine favoritt «flatfisktakkel» her:  http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2012/10/11/ekstremtakkel-til-de-flateste/
fornøyd med denne
Lomra er for øvrig en særdeles god matfisk, og kan absolutt anbefales for alle dem som setter pris på fisk som mat. Små stekte lomrefiler er luksus mat. For meg var det nok en art på artslisten…. Asgeir