Facebook ikon Instagram ikon
21. august, 2015 - Båt og havfiske

Makrell tid…

Hei, August er en fin måned å fiske etter makrell. Makrellen er blitt feit og fin og finnes som regel i hopetall også nær land. Den er god og spise nå både som stekt og kokt, men kanskje aller best som røkt. Det at den nå er skikkelig fet og fin gjør at den egner seg ekstra godt for røyking. Du kan gjerne varmrøyke den i en Aburøk, eller levere den for kaldrøyking.     For min del bruker jeg august til og ”fylle” fryseren med makrell agn. Nå når makrellen er stor og feit er den også på sitt beste som agn. Den tåler godt og ligge i fryseren hele vinteren, hvis den er fersk og fin når den fryses ned. Jeg skjærer gjerne ferdige fileer og legger dem i passe ”agn porsjoner” på den måten kan jeg ta opp en og en pose til hver fisketur. Skjærer du dem i fileer før de fryses tar de langt mindre plass enn om du fryser ned rundt fisk. Du kan klikke her til en tideligere blogg innlegg, hvis du har lyst til og lese mer om dette.         Uansett om du fisker agn eller mat, er makrellfiske skikkelig artig geskjeft som du gjerne kan ta med hele familien på. Det mest effektive er å dorge, eller harpe opp makrell med et ferdig hekle. Du kan nesten bruke hva som helst av varianter, men ofte vil de med refleks tape, eller små røde gummimark fungere godt. På Sørlandet bruker vi kun enkle sorte Mustadkroker (nr 1575) uten noe mer. Mange synes det er rart, men makrellen hugger nok i ren refleks når den ”føler” noe er i vannet med sidelinjen sin. Husk at mye av det den spiser er veldig smått.       Ta turen ut etter makrellen nå! Asgeir