Facebook ikon Instagram ikon
16. mai, 2015 - Aktiviteter / Happenings

Med NRK på opptak

Denne uken har for det meste gått med på og «skyte» opptak til neste års storsatsing fra NRK og «ut i naturen», de har nemlig tenkt å ta med seerne ut på fisketur. Fiske til folket, og hvorfor biter fisken! Er gjennomgangstonen for programserien som kommer i TV ruta neste høst.  

Klar for opptak
  Jeg har vært en av de heldige som har blitt spurt om å bidra, og en sier bare ikke nei når NRK ringer. Dessuten er dette virkelig mitt hjertebarn, det å få fisket ut til folket, og få folk til å prøve og forstå hva som virkelig skjer under overflaten når fisken biter, eller noen ganger velger å la være.  
På vei ut i Lillesands skjærgård
  I dette programmet la vi vekt på sjøfiske, og jeg viste litt om det jeg kan når det kommer til det området. Hjemmebanen Lillesand ble valgt som fiskeområdet. Selv om været virkelig prøvde å legge en demper på opptakene, klarte vi etter forholdene å få bilder nok til at folk vil forstå at de gamle metodene med for eksempel svenskepilk og gummimark kan legge på hyllen. Det finnes langt flere effektive og mer spennende metoder å fiske på som bedre fangster betraktelig.  
Dyktige folk tar en pust i bakken mellom opptakene. Fra v Nils Arne Sæbø, Rune Gokstad og Stein Hage
  I tillegg til vanlige kamera, ble det også lagt stor vekt på og få til undervannsscener slik at du kan se hva som virkelig skjer når fisken biter. Det ble til og med filmet med droner i luften for å vise noe av fiskeområdene her nede.  
Arnt Mollan filmer med drone fra luften
  Programleder er Rune Gokstad, som du sikkert kjenner fra mange NRK produksjoner. Er en særdeles entusiastisk og morsom fyr som virkelig var en flott kompanjong på fisketur. En gledesspreder og en god ambassadør for fiske som vil gjør dette enda mer folkelig, og det er bra.   Da blir det spennende å se om resultatet blir bra, og at det kan bidra til at enda flere får lyst til å svinge fiskestangen. Det er i alle fall ikke til å komme i fra at får du mer fisk, så er det også artigere å fiske.  
et bra fisketeam med Rune Gokstad
  Asgeir (foto: NRK, Arnt Mollan, Asgeir)