Facebook ikon Instagram ikon
17. september, 2014 - Artsfiske

Mikro krok «half moon/tanago hooks!

Bare innpå med en mini kuriositet her i dag. Jeg bestilte nemlig et lite knippe med de aller minste half moon krokene(eller tanago som de også blir kalt) fra Gamakatsu og Owner. Disse har en helt spesiell design som gjør at de har et mikroskopisk krok gap, derfor egnet spesielt mot de aller minste artene vi har i Norske farvann. En aktiv artsfisker må på et eller annet tidspunkt prøve seg på de aller minste artene vi har, og derfor kan dette kan være svært nyttige kroker å ha i boksen. En aktiv fluefisker som skal imitere de aller minste innsekter kan nok også trenge noen av disse, selv om det nok vil kreve en særdeles stødig fluebinder arm for og få festet tråd, fjær, og syntetiske materialer, på disse krokene.  

litt av utvalget som finnes av de aller minste half moon krokene
  Jeg har fortsatt noen Mustad str. 41 igjen, men det begynner å minke på dem nå, og siden de er gått ut av produksjon tenkte jeg at disse half moon krokene kunne være en god erstatning. Ved første øyekast ser de jo en del større ut siden de har så lang stamme. Det er allikevel ingen tvil om at den spesielle designen gjør at selve krokbøyen er superliten.  De kan derfor fange de aller minste artene på samme måte som de aller minste vanlige krokene nede i størrelse 32-41.  
en half moon owner krok på fyrstikkende
 
owner ferdig bunnet
 
gamakatsu ferdig bundet
  Jeg likte spesielt godt at de også var mulig å kjøpe ferdig knyttet på fortom. Det er jo en utfordring i seg selv og knytte disse på tynn sene. Vanligvis har jeg brukt et par halvstikk og lynlim, men her er de altså ferdig knyttet med et skikkelig krokstikk og er klare til bruk.  
eksempel på fangst med vanlig micro krok
  Krokene er laget for det Japanske markedet så det er ikke så lett å vise til størrelse og annen informasjon siden alt står med japanske tegn. Jeg fant allikevel denne siden til TenkaraBum LLC på nett hvor du kan lese deg litt opp på hva som finnes av mikro fiskekroker, og bestille dem selv hvis du vil. http://www.tenkarabum.com/micro-fishing-hooks.html Asgeir