Facebook ikon Instagram ikon
16. september, 2013 - Fluefiske

Musespisende ørret

Hei, Høsten er en utmerket tid for å prøve de største fluene i flueesken. Ørreten har feitet seg opp hele sommeren og ønsker og stå rustet til den strabasiøse vinteren. Derfor vil de største individene neppe si nei takk til en skikkelig «lekkerbisken» av en mus som kommer svømmende på overflaten.

et par museimitasjoner
  I tillegg til at ørreten er skikkelig på jakt, og på vei opp i gyteområdene, er musene på flittig søk for å fylle vinterlagrene. Dette er jo perfekt for ørreten når musene ofte må ta sjansen på og forsere en bekk, eller liten elv i jakten på godsakene.   Ørreten har fortsatt fokuset rettet mot overflaten, og vil hvis den er stor nok, vil den ganske sikkert ta en mus eller to hvis den får sjansen. Det er faktisk fanget mange ørreter med mellom 5-15 mus i magesekken! Du trenger altså bare og finne frem en god imitasjon, og prøve å lage en stripende bevegelse på overflaten slik at ørreten tar feil av din flue og den originale musen.
ørreten kan til tider være en skikkelig rovfisk
 
Martin er klar for helgens fiske etter musespisende ørret
  Vær obs på at disse museimitasjonene med sin størrelse (og tyngde) kan være litt vanskelig og kaste med de letteste fluestengene. Derfor kan det være på sin plass og gå opp en klasse eller to. En 7èr stang fungerer som regel bra til dette fiske. En litt kraftigere fortom gjør også at denne spesielle fluen lettere strekkes ut og presenteres bedre, selv om det er selve «inndragningen» som er hemmeligheten. Få fluen til og se ut som en svømmende mus!  
ørretene er fylt til randen av mus... (www.bestofnzflyfishing.com )
Ønsker du og lese mer om dette spennende ørretfiske med mus kan du lese en artikkel her fra New Seland, de bruker museimitasjoner ofte i sitt ørretfiske der nede. http://www.bestofnzflyfishing.com/articles/mouseeatingtrout.html Her har du også en flott film rundt emne? Jeg fikk lyst til og ta frem fluestanga og prøve med en gang jeg så denne filmen: http://www.youtube.com/watch?v=OyRPa0nA9nM&feature=youtu.be     Asgeir