Facebook ikon Instagram ikon
27. august, 2013 - Artsfiske

Nitelva, med mort og laue

Hei igjen…….. Litt (ekstra) sært stoff i dag kanskje? Jeg «smatt» ned i Nitelva en kveld siden jeg allikevel opphold meg i Lillestrøm i forbindelse med sportsmessene som er der. Fra jeg begynte med den nye artslisten min i juni i år har jeg nemlig ikke vært på Østlandet og fisket i det hele tatt. Jeg tenkte derfor at det ville være lurt å ta med noen av artene som finnes i den nærmeste elven her, den heter Nitelva og er blant annet kjent for sin artsrikdom av ferskvannsfisk.

en laue på en liten bit av gulp
  Jeg hadde ikke forberedt meg noe særlig, og hadde ikke en gang med meg meitemark. En boks med mais, og et glass med gulp maggot fikk duge tenkte jeg. Jeg fant en «lagelig» plass og la ut en stang på bunnen omtrent midt i elven. I tillegg hadde jeg en stang med en dupp som jeg konsentrerte meg om området like ved elvebredden.
en til, ganske pene
  Jeg foret plassen med noen maiskorn og merket snart at det det var mye liv. Små stimfisk vaket tett like utenfor meg. Etter en del smånapping forstod jeg raskt at jeg måtte ned i størrelse på agn og krok. Størrelse nr.31 og en ytterst liten del av en gulp maggot ble redningen. Den ene lauen etter den andre ble lurt på land. Lauen er en liten artsfrend (karpe) av den litt mindre regnlauen jeg skrev om her litt tydeligere. En fin liten blank fisk som altså går i stimer.
en liten mort ble landet
   
en regnbue prøvde seg .... bak morten
Stangen som hadde snøret lengre ut og på bunnen hadde også flere napp, men jeg fikk ikke kroket dem til å begynne med. Etter en times tid ble det allikevel fast fisk på de to maiskornene som satt på kroken. En mort dukket opp i enden av snøret. Det ble vel tre til fire mort på land før mørket senket seg over den «frodige» elven.
kveldens største, også det en mort
   
meg og mr.mort
Jeg skal prøve å ta meg en tur til med en kjentmann og mer riktig utstyr for alle de artene som finnes her. Det skal nemlig være mulig og fange rundt 20 forskjellige ferskvannsarter i denne elven som ligger midt i det sentrale Østlandsområdet. Ganske bra det, ikke sant?
kveldene begynner og komme tidelig nå...
  Denne lille kveldsøkten gav to nye arter på den nye listen min. Mort og lauve…… Asgeir