Facebook ikon Instagram ikon
18. januar, 2016 - Aktiviteter / Happenings

NM i sjøisfiske i Namdalseid 30. Januar

Hei, har du lyst på litt annenledes og litt ekstra morsomt isfiske tar du turen til  Lygninfjorden i Namdalseid og blir med på sjøisfiske der i slutten av måneden. Gutta i NKML arrangerer nok en gang NM i sjøisfiske på denne spesielt spennende fiskeplassen, hvor det nesten kan dukke opp hvilken som helst fiskeart. Området er spesielt kjent for alle sine skater, og de fiskene er jo ikke spesielt lett å lokalisere i så store mengder andre plasser langs kysten, så her har du virkelig en unik mulighet til å perse på disse litt mystiske fiskene.   IMG_7073   Her er litt info om selve arrangementet: NM i sjøisfiske på Sjøåsen ble arrangert første gang i 2013, har etablert seg som et årlig høydepunkt i en ellers kald og guffen midt-norsk vinter. Her fisker vi på alle de mer eller mindre spesielle artene fjorden har å tilby, og topper det med konkurranse på lørdagen. Med base på Lyngen Fjordhotell på Sjøåsen blir stemninga god også på kveldstid. Blir det kaldt og guffent nok til at isen legger seg, satser vi på nytt NM lørdag 30. januar.      IMG_7052   IMG_7069   Registrering (henting av startnummer): Lyngen Fjordhotell (kart), fra kl. 18-20 fredag 29. januar.  

strømsilda er en av mange arter det finnes mye av på Lygning
strømsilda er en av mange arter det finnes mye av på fjorden her
 
en pen fisk som også er godt agn for annen fisk
en pen fisk som også er godt agn for annen fisk
  Konkurranse: lørdag 30. januar 2016, kl. 0900-1700. Sted: Lygninfjorden i Namdalseid, utgang ved Leirvika (Gryta), sekart. Dersom Lygnin ikke har is, vil konkurransen bli avholdt på Hjellbotn med utgang ved Hjellosen (kart). Det vil bli gitt løpende oppdateringer om isforhold når det nærmer seg konkurransehelga. Premieutdeling: Lyngen Fjordhotell, kl. 20 lørdag 30. januar.  
piggskatene er det mange av og de er spesielt artige å fange på sjøisen
piggskatene er det mange av og de er spesielt artige å fange på sjøisen
IMG_7079   Priser Åpen klasse 300,- Juniorklasse 150,- 2-mannslag 100,- (per deltaker) Påmeldinga starter 24. september, og du melder deg på her:deltager.no/sjoisfiske2016   IMG_7243 Påmeldingen slutter søndag 24. januar 2015. Det vil ikke bli mulighet for etteranmeldelse. Vi har satt et tak på 100 deltakere. Første mann til mølla. Regler og grunnvekter (link).   IMG_7099 NM i sjøisfiskes Facebookside vil bli viktigste informasjonskanal frem mot arrangementet.   Ellers kan du sjekke ut flere innlegg og litt mer om fisketeknikkene fra tidligere innlegg på bloggen min her: http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2015/02/05/lygnintur-med-skate-i-siktet/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2015/02/09/piggskate-ny-art/ http://www.eu.purefishing.com/blogs/no/asgeir-alvestad/2015/02/11/stromsild-ny-art/   Asgeir