Facebook ikon Instagram ikon
29. oktober, 2013 - Artsfiske

Noen «nye» artsfiskere

Hei, Som jeg nevnte i et tidligere innlegg ønsket jeg kontakt med noen «nye» artsfiskere. Veldig mange har respondert og det er selvfølgelig veldig hyggelig for meg og dele noen andre og forholdsvis «ferske» artsopplevelser på bloggen her. Jeg har tilfeldig trukket ut 3 av de som har sendt inn bilder og tekst. De kan nå forvente seg noen overraskelser i posten (fiskeutstyr), alle dere andre som har bidratt i denne omgang kan også vente med spenning på postmannen de neste dagene, selv om ikke bildene kom på «trykk» denne gangen. Her er en liten men artig rapport fra David Lindberg fra Trondheim: Jeg har de siste månedene oppdaget bloggen din og hatt mye god lesning derifra. Har selv en venn fra Lillesand jeg besøkte i sommer hvor vi også fisket litt, men ser nå av bloggen din at sjøen der har et bra artsmangfold jeg ikke var i nærheten av å lære å kjenne (les:fikk kun torsk og sei). Har alltid vært glad i å fiske (til tross for fiskeallergi), men har tidligere ikke kommet lenger enn til å kaste ut et paternoster-takkel med reke i en måfå retning og håpe på det beste. Det var først i sommer jeg fikk ordentlig sving på artsfiske etter et tilfeldig møte med en likesinnet her i Trondheim, og har siden da klatret opp til 39 arter på listen min. I løpet av sommeren og høsten har jeg fått harr, abbor, ørret, gjedde og sik i ferskvann og torsk, sei, lyr, knurr, berggylt, grønngylt, sypike, sandflyndre, makrell, bergnebb, lange, paddetorsk, hvitting, hågjel, havmus, bergkutling, sandkutling, svartkutling, gressgylt, hornkvabbe, dvergulke og rognkjeks i saltvann. Sender med bilde av havmusa som er en av sommerens fangster jeg er mest fornøyd med. Tok denne nattestid på et mindre hemmelig sted i Nord-Trøndelag med guiding fra an av gutta i NKML. Legg merke til gule oppvaskhansker pga fiskeallergien som ellers gir utslett på hendene. Tok til sammen to havmus den kvelden hvor den største var 1660g og 92cm, utrolig flott skapning.  

David med havmus
  Aron Bohnhorst fra Telemark kommer med følgende artsmelding: Hei, jeg har alltid likt og fiske, men i våres startet artsjakten min skikkelig. Siden jeg har fisket regelmessig siden jeg var bitteliten, så var det vanskelig å få lista til å stige, men noen nye arter har det blitt. Til sammen har jeg tatt 9 nye arter i år, småflekket rødhai, tangkutling, bergkutling, nipigget stingsild, gapeflyndre, fløyfisk og lusuer. Jeg har også ført opp slettvar som ny art, siden jeg ikke har noe bilde fra den gamle. Jeg er nå oppe i 44 arter, nesten alle er tatt i Langesund.
Aron med slettvar
   
gapeflyndre
 
og fløyfisk
  Øyvind Sundet fra Aust Agder har følgende og melde fra årets fiske: Min artsjakt startet egentlig 01.01.2012 etter å ha lest Ole Håkon Heiers serie 52 arter på 52 uker (på hooked.no). Jeg satte meg som mål å ta halvparten av O.H.H. (26 arter) i 2012 (endte på 28) Målet for 2013 er 52 arter. etter årets 43 første uker, 104 fisketurer og 917 fisk står jeg på 46 arter og målet er innen rekkevidde, men tiden er i ferd med å renne ut.. men jeg gir meg ikke helt.
Øyvind med dvergmalle
   
blåkjeft
 
karuss
 
gullvederbuk
 
og solabbor
Asgeir (bildene er fra de tre omtalte sportsfiskerne)